Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο ιστορικό υψηλό για Dow λόγω Bernanke

Η δήλωση του επικεφαλής της FED, Β. Bernanke ότι οι πληθωριστικές πιέσεις φαίνεται να μετριάζονται ώθησαν σε νέο ιστορικό υψηλό το Dow Jones, ύστερα από ένα ”μουδιασμένο” ξεκίνημα. Στο επίκεντρο και η DaimlerChrysler λόγω του προγράμματος αναδιάρθρωσης. Ανοδικά συνεχίζουν Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Η δήλωση του επικεφαλής της FED, Β. Bernanke ότι οι πληθωριστικές πιέσεις φαίνεται να μετριάζονται ώθησαν σε νέο ιστορικό υψηλό το Dow Jones, ύστερα από ένα ”μουδιασμένο” ξεκίνημα.

Ο Dow Jones κινείται στις 12.768 μονάδες με κέρδη 0,5%, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται κατά 1,0%, στις 2.484 μονάδες. Κέρδη 0,6% για τον S&P 500, στις 1.452 μονάδες.

Στις εταιρικές ειδήσεις κέρδη καταγράφει η μετοχή της DaimlerChrysler παρά την υποχώρηση των κερδών δ΄ τριμήνου. Η εταιρία ανακοίνωσε ένα ευρύ πρόγραμμα αναδιάρθρωσης που περιλαμβάνει περικοπές 13.000 θέσεων εργασίας και διακοπή μιας μονάδας παραγωγής.

Στις μακροοικονομικές ειδήσεις στάσιμες παρέμειναν οι λιανικές πωλήσεις Ιανουαρίου έναντι εκτιμήσεων για αύξηση κατά 0,3%. Αμετάβλητα ήταν επίσης τα αποθέματα των επιχειρήσεων Δεκεμβρίου.

Στο μεταξύ στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,43%, στις 6.409 μονάδες, ενώ ο CAC 40 κερδίζει κατά 0,5%, στις 5.710 μονάδες. Ανοδος 0,8% για τον DAX 30, στις 6.950 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v