Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτές τάσεις στη Wall εν αναμονή Bernanke

Σταθεροποιητικές τάσεις εκδηλώνονται στην αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να αποτιμούν τη χθεσινή πρώτη κατάθεση του προέδρου της Federal Reserve ενώπιον του Κογκρέσου, αλλά και μια σειρά μακροοικονομικών ανακοινώσεων. Ωστόσο, κατά πως φαίνεται, προτιμούν τη στάση αναμονής προς το παρόν, εν αναμονή της σημερινής, δεύτερης ομιλίας του κεντρικού τραπεζίτη. Σταθεροποιητικά κινούνται και οι ευρωαγορές.

Σταθεροποιητικές τάσεις εκδηλώνονται στην αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να αποτιμούν τη χθεσινή πρώτη κατάθεση του προέδρου της Federal Reserve ενώπιον του Κογκρέσου, αλλά και μια σειρά μακροοικονομικών ανακοινώσεων. Ωστόσο, κατά πως φαίνεται, προτιμούν τη στάση αναμονής προς το παρόν, εν αναμονή της σημερινής, δεύτερης ομιλίας του κεντρικού τραπεζίτη.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, η αγορά κινήθηκε έντονα ανοδικά, με τον Dow Jones να καταγράφει νέο ιστορικό ρεκόρ σε κλείσιμο, μετά την κατάθεση του κ. Bernanke που επαναφέρει την αισιοδοξία για πληθωρισμό και ρυθμό ανάπτυξης αλλά και στο μέτωπο των επιτοκίων.

Εν τω μεταξύ, στις σημερινές ανακοινώσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου οικονομικών, το Δεκέμβριο καταγράφηκαν εκροές κεφαλαίων ύψους 11 δισ. δολαρίων, έναντι εισροών 70,5 δισ. δολαρίων το Νοέμβριο. Οι αναλυτές περίμεναν διατήρηση των εισροών στα επίπεδα του Νοεμβρίου.

Εν τω μεταξύ, αρνητική είναι η μέτρηση της βιομηχανικής παραγωγής τον Ιανουάριο, διαμορφούμενη στο -0,5% έναντι εκτιμήσεων για στασιμότητα στα επίπεδα του Δεκεμβρίου.

Ωστόσο, η εκτίναξη της μεταποιητικής δραστηριότητας στη Νέα Υόρκη το Φεβρουάριο, όπως καταγράφεται στο δείκτη Federal Reserve Empire State Index, αλλά και η σημαντική υποχώρηση στις τιμές των εισαγόμενων προϊόντων (κατά 1,2% τον Ιανουάριο), βελτιώνουν το κλίμα στην αγορά.

Στην αγορά, σημαντικά κέρδη για τη μετοχή της JetBlue Airways μετά από αναβάθμιση από την Goldman Sachs.

Ο Dow Jones κινείται στις 12.745 μονάδες, με άνοδο 0,03%, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,06%, στις 2.489 μονάδες και ο S&P 500 χάνει 0,08%, στις 1.454 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,02% στις 6.420 μονάδες, ενώ στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 παραμένει αμετάβλητος, στις 6.960 μονάδες. Απώλειες 0,10% για τον CAC 40 στις 5.720 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v