Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η προειδοποίηση της Microsoft πιέζει τον Nasdaq

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινείται η αμερικανική αγορά στις πρωινές συναλλαγές στη Νέα Υόρκη, καθώς η κινητικότητα στις εξαγορές αντισταθμίζεται από την ισχυρή υποχώρηση στις πωλήσεις νέων κατοικιών και την προειδοποίηση της Microsoft ότι η αγορά είναι υπερβολικά αισιόδοξη για τα Vista. Σταθεροποιητικά κινούνται οι ευρωαγορές.

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινείται η αμερικανική αγορά στις πρωινές συναλλαγές στη Νέα Υόρκη, καθώς η κινητικότητα στις εξαγορές αντισταθμίζεται από την ισχυρή υποχώρηση στις πωλήσεις νέων κατοικιών και την προειδοποίηση της Microsoft ότι η αγορά είναι υπερβολικά αισιόδοξη για τα Vista.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών 7,5 δισ. δολ. της Caterpillar οδήγησε τον Dow Jones σε νέο ιστορικό υψηλό σε κλείσιμο, με ήπια κέρδη και για τους Nasdaq και S&P 500.

Ωστόσο, η σημερινή ανακοίνωση για υποχώρηση 14,3% στις πωλήσεις νέων κατοικιών τον Ιανουάριο, στις 1,4 εκατ. οικίες, πιέζει τις μετοχές των κατασκευαστών σπιτιών, με τον προβληματισμό να διαχέεται στο σύνολο της αγοράς.

Εν τω μεταξύ, πτώση ανάλογη των εκτιμήσεων σημείωσε ο δείκτης τιμών παραγωγού στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο καθώς υποχώρησε κατά 0,6%. Για τον ίδιο μήνα ο δομικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,2%, ευθυγραμμιζόμενος επίσης με τις προβλέψεις.

Η μετοχή της Microsoft υποχωρεί κατά 1,8% μετά την προειδοποίηση του διευθύνοντα συμβούλου Steve Ballmer ότι οι προβλέψεις των αναλυτών για τα έσοδα από την κυκλοφορία των Windows Vista ίσως είναι υπερβολικά υψηλές, δεδομένων των προσδοκιών για ήπια αύξηση στις πωλήσεις νέων υπολογιστών.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με δημοσίευμα του BusinessWeek, η AMR Corp., μητρική της American Airlines, αποτελεί στόχο εξαγοράς ομίλου εταιριών μεταξύ των οποίων η Goldman Sachs και η British Airways. Το προτεινόμενο τίμημα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι μεταξύ 46-52 δολαρίων ανά μετοχή. Ο τίτλος της AMR ενισχύεται κατά 3,4% στα 39,3 δολάρια.

Κινητικότητα και στον τίτλο της Compass Bancshares μετά την ανακοίνωση εξαγοράς της από την ισπανική Banco Bilbao έναντι 9,6 δισ. δολαρίων.

Ανοδικά κινούνται και οι τίτλοι των Coca Cola και PepsiCo. μετά την αναβάθμιση της σύστασης από Goldman Sachs σε buy.

Ο Dow Jones κινείται στις 12.744 μονάδες, με απώλειες 0,01%, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,30%, στις 2.489 μονάδες και ο S&P 500 χάνει 0,22%, στις 1.453 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,19% στις 6.421 μονάδες, ενώ στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 ενιχύεται οριακά κατά 0,01% στις 6.958 μονάδες. Απώλειες 0,05% για τον CAC 40 στις 5.718 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v