Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο ιστορικό ρεκόρ για τον Dow Jones

Με ήπια κέρδη ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση στην αμερικανική αγορά, αρκετά όμως για να οδηγήσουν το βιομηχανικό δείκτη Dow Jones σε νέο υψηλό όλων των εποχών σε κλείσιμο. Στα μεικτά macro αλλά και στην ομιλία του Ben Bernanke επικεντρώθηκαν οι επενδυτές, από τις εταιρικές εξελίξεις ήλθαν τα κέρδη στη Wall. Σταθεροποιητικό κλείσιμο στις ευρωαγορές.

Με ήπια κέρδη ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση στην αμερικανική αγορά, αρκετά όμως για να οδηγήσουν το βιομηχανικό δείκτη Dow Jones σε νέο υψηλό όλων των εποχών σε κλείσιμο. Στα μεικτά macro αλλά και στην ομιλία του Ben Bernanke επικεντρώθηκαν οι επενδυτές, από τις εταιρικές εξελίξεις ήλθαν τα κέρδη στη Wall.

Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,18% στις 12.765,01 μονάδες, σημειώνοντας νέο ιστορικό υψηλό σε κλείσιμο, ενώ ο Nasdaq έκλεισε με άνοδο 0,35%, στις 2.497,1 μονάδες και ο S&P 500 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με κέρδη 0,10%, στις 1.456,81 μονάδες.



Στις σημερινές ανακοινώσεις, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο οικονομικών, το Δεκέμβριο καταγράφηκαν εκροές κεφαλαίων ύψους 11 δισ. δολαρίων, έναντι εισροών 70,5 δισ. δολαρίων το Νοέμβριο. Οι αναλυτές περίμεναν διατήρηση των εισροών στα επίπεδα του Νοεμβρίου.

Εν τω μεταξύ, αρνητική είναι η μέτρηση της βιομηχανικής παραγωγής τον Ιανουάριο, διαμορφούμενη στο -0,5% έναντι εκτιμήσεων για στασιμότητα στα επίπεδα του Δεκεμβρίου.

Ωστόσο, η εκτίναξη της μεταποιητικής δραστηριότητας στη Νέα Υόρκη το Φεβρουάριο, όπως καταγράφεται στο δείκτη Federal Reserve Empire State Index, αλλά και η σημαντική υποχώρηση στις τιμές των εισαγόμενων προϊόντων (κατά 1,2% τον Ιανουάριο), βελτιώνουν το κλίμα στην αγορά.

Εν τω μεταξύ, η δεύτερη ημέρα της κατάθεσης του Ben Bernanke δεν προσφέρθηκε για εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων, παρά μόνο ο τόνος αισιοδοξίας για την οικονομία, όπως επισημαίνουν αμερικανοί αναλυτές.

Ο δείκτης Dow Jones στηρίχθηκε από τα σημαντικά κέρδη 2,6% για τη μετοχή της Caterpillar, μετά την ανακοίνωση της εταιρίας για πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών ύψους 7,5 δισ. δολαρίων.

Μικρά κέρδη κατέγραψε ο τίτλος της Microsoft, η οποία βρίσκεται σε συνάντηση με αναλυτές της Wall Street περί ”στρατηγικής κατεύθυνσης”.

Από τον τεχνολογικό κλάδο ξεχώρισε η μετοχή της Qualcomm, η οποία κατέγραψε κέρδη 3,3% μετά την αναβάθμιση της σύστασης της Oppenheimer σε buy από neutral.



Σημαντικά κέρδη και για τη μετοχή της JetBlue Airways μετά από αναβάθμιση από την Goldman Sachs.

Το δικαίωμα της 3Ε ενισχύθηκε κατά 0,56%, στα 41,10 δολάρια, ενώ το δικαίωμα του ΟΤΕ κατέγραψε άνοδο 0,61%, στα 14,96 δολάρια. Κέρδη 2,19% και για το δικαίωμα της Εθνικής, στα 10,74 δολάρια.

Εν τω μεταξύ, στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με άνοδο 0,19% στις 6.433,3 μονάδες, ενώ στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 κατέγραψε οριακές απώλειες 0,04% στις 6.958,62 μονάδες. Απώλειες 0,09% για τον CAC 40 στις 5.720,88 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v