Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρίτο συνεχόμενο ιστορικό ρεκόρ για Dow Jones

Νέο ρεκόρ όλων των εποχών, το τρίτο συνεχόμενο, κατέγραψε ο Dow Jones καθώς κατάφερε λίγα λεπτά πριν τη λήξη της συνεδρίασης να περάσει σε θετικό πρόσημο. Απόλυτα ισορροπημένη εικόνα στην αγορά, καθώς οι πιέσεις στους κατασκευαστές σπιτιών και τη Microsoft αντιστάθμισαν τα κέρδη των μετοχών που βρίσκονται στο επίκεντρο ανακοινώσεων και έντονων φημών για επιχειρηματικές εξαγορές. Κλειστή η Wall τη Δευτέρα. Με οριακές απώλειες έκλεισαν οι ευρωαγορές.

Νέο ρεκόρ όλων των εποχών, το τρίτο συνεχόμενο, κατέγραψε ο Dow Jones καθώς κατάφερε λίγα λεπτά πριν τη λήξη της συνεδρίασης να περάσει σε θετικό πρόσημο. Στην αγορά, οι πιέσεις στους κατασκευαστές σπιτιών μετά τα macro αλλά και η προειδοποίηση της Microsoft για τα Vista αντιστάθμισαν τις ανακοινώσεις και έντονες φήμες για επιχειρηματικές εξαγορές.

Ο Dow Jones έκλεισε στις 12.767,57 μονάδες, καταγράφοντας νέο ιστορικό υψηλό σε κλείσιμο, με οριακή άνοδο 0,02%, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε κατά 0,03%, στις 2.496,31 μονάδες και ο S&P 500 κατέγραψε απώλειες 0,09%, στις 1.455,54 μονάδες.

Επισημαίνεται ότι η Wall Street θα παραμείνει κλειστή τη Δευτέρα λόγω της αργίας President’s Day.

Η σημερινή ανακοίνωση για υποχώρηση 14,3% στις πωλήσεις νέων κατοικιών τον Ιανουάριο, στις 1,4 εκατ. οικίες, που αποτελεί και χαμηλό 10 ετών, άσκησε πιέσεις στις μετοχές των κατασκευαστών σπιτιών, με τον προβληματισμό για τη συνεχιζόμενη αδυναμία της στεγαστικής αγοράς να διαχέεται στο σύνολο της αγοράς. Σημαντικές απώλειες κατέγραψαν οι μετοχές του κλάδου Hovnanian Enterprises, Champion Enterprises, Toll Brothers και KB Home.

Εν τω μεταξύ, πτώση ανάλογη των εκτιμήσεων σημείωσε ο δείκτης τιμών παραγωγού στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο καθώς υποχώρησε κατά 0,6%. Για τον ίδιο μήνα ο δομικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,2%, ευθυγραμμιζόμενος επίσης με τις προβλέψεις.

Η μετοχή της Microsoft έκλεισε με απώλειες 2,3% μετά την προειδοποίηση του διευθύνοντα συμβούλου Steve Ballmer ότι οι προβλέψεις των αναλυτών για τα έσοδα από την κυκλοφορία των Windows Vista ίσως είναι υπερβολικά υψηλές, δεδομένων των προσδοκιών για ήπια αύξηση στις πωλήσεις νέων υπολογιστών.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με δημοσίευμα του BusinessWeek, η AMR Corp., μητρική της American Airlines, αποτελεί στόχο εξαγοράς ομίλου εταιριών μεταξύ των οποίων η Goldman Sachs και η British Airways. Το προτεινόμενο τίμημα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι μεταξύ 46-52 δολαρίων ανά μετοχή.

Ράλι 3,5% για τη μετοχή της DaimlerChrysler μετά από δημοσίευμα που φέρει την General Motors να ετοιμάζει προσφορά εξαγοράς για τον όμιλο Chrysler.

Κινητικότητα και στον τίτλο της Compass Bancshares μετά την ανακοίνωση εξαγοράς της από την ισπανική Banco Bilbao έναντι 9,6 δισ. δολαρίων.

Ανοδικά κινήθηκαν και οι τίτλοι των Coca Cola και PepsiCo. μετά την αναβάθμιση της σύστασης από Goldman Sachs σε buy.

Το δικαίωμα της 3Ε ενισχύθηκε κατά 0,46%, στα 41,39 δολάρια, ενώ το δικαίωμα του ΟΤΕ κατέγραψε απώλειες 2,47%, στα 14,59 δολάρια. Απώλειες 0,84% και για το δικαίωμα της Εθνικής, στα 10,67 δολάρια.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με απώλειες 0,21% στις 6.419,5 μονάδες, ενώ στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 έκλεισε με οριακή υποχώρηση 0,02% στις 6.957,07 μονάδες. Απώλειες 0,13% για τον CAC 40 στις 5.713,59 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v