Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικά πρόσημα στη Wall λόγω Home Depot

Ήπιες απώλειες καταγράφονται στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, η οποία χθες παρέμεινε κλειστή λόγω αργίας, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται τόσο στα αποτελέσματα των Wal Mart και Home Depot όσο και στην κινητικότητα από το μέτωπο των εξαγορών και συγχωνεύσεων. Χαμηλότερα κινούνται και οι ευρωαγορές.

Ήπιες απώλειες καταγράφονται στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, η οποία χθες παρέμεινε κλειστή λόγω αργίας, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στα αποτελέσματα των Wal Mart και Home Depot αλλά και στην κινητικότητα από το μέτωπο των εξαγορών και συγχωνεύσεων.

Χθες η Wall Street παρέμεινε κλειστή λόγω του εορτασμού της ”Ημέρας του Προέδρου” στις ΗΠΑ. Κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής, ο Dow Jones κατάφερε να καταγράψει νέο ιστορικό υψηλό, κινούμενος οριακά υψηλότερα μετά από μια συνεδρίαση έντονων πιέσεων στους τίτλους των κατασκευαστών κατοικιών.

Στη σημερινή συνεδρίαση, στο προσκήνιο αναμένεται να βρεθούν οι μετοχές των Home Depot και Wal Mart μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων τριμήνου, αλλά και οι μετοχές media, μετά την είδηση της συμφωνίας για συγχώνευση μεταξύ ίσων, των Sirius Satellite Radio και XM Satellite Radio, με τον νέο όμιλο να αποτιμάται στα 13 δισ. δολ. περίπου.

Εν τω μεταξύ, η Wal-Mart Stores ανακοίνωσε ότι τα κέρδη δ’ τριμήνου αυξήθηκαν 9,8%, περισσότερο απ’ όσο αναμενόταν, καθώς ο μεγαλύτερος όμιλος λιανεμπορίου στον κόσμο έκανε περισσότερες προσφορές σε παιχνίδια και ηλεκτρονικά προϊόντα κατά τη διάρκεια των εορτών για να προσελκύσει τους καταναλωτές.

Τα καθαρά κέρδη στο τρίμηνο έως το τέλος Ιανουαρίου αυξήθηκαν στα 3,94 δισ. δολάρια ή 95 σεντς ανά μετοχή, έναντι 90 σεντς που περίμεναν οι αναλυτές. Οι πωλήσεις δ’ τριμήνου αυξήθηκαν κατά 1,6% σύμφωνα με την ανακοίνωση του αμερικανικού ομίλου. Η μετοχή ενισχύεται κατά 2,7%.

Απώλειες 2% για τον τίτλο της Home Depot λόγω ανακοίνωσης για μείωση των καθαρών κερδών στο δ’ τρίμηνο, στα 925 εκατ. δολάρια. Οι πωλήσεις της εταιρίας στο τρίμηνο ενισχύθηκαν κατά 4% στα 20,27 δισ. δολάρια.

Ο Dow Jones κινείται στις 12.761 μονάδες, με απώλειες 0,05%, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,22%, στις 2.490 μονάδες και ο S&P 500 χάνει 0,09%, στις 1.454 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,50% στις 6.412 μονάδες, ενώ στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 καταγράφει απώλειες 0,37% στις 6.961 μονάδες. Απώλειες 0,55% και για τον CAC 40 στις 5.708 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v