Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Ενεργειακές” πιέσεις στη Wall (upd)

Χαμηλότερα κινείται η αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στην άνοδο του πετρελαίου άνω των 61 δολαρίων, ελλείψει σημαντικών επιχειρηματικών ή μακροοικονομικών εξελίξεων. Πιέσεις στον τίτλο της Microsoft μετά την είδηση ότι θα καταβάλλει 1,52 δισ. δολάρια στην Αlcatel Lucent για διακανονισμό. Κέρδη σημειώνουν οι ευρωαγορές.

Χαμηλότερα κινείται η αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής, ελλείψει σημαντικών επιχειρηματικών ή μακροοικονομικών εξελίξεων. Πιέσεις στον τίτλο της Microsoft μετά την είδηση ότι θα καταβάλλει 1,52 δισ. δολάρια στην Αlcatel Lucent για διακανονισμό.

Τον προβληματισμό της αγοράς επιτείνουν τα τρέχοντα υψηλά στα οποία διαμορφώνονται οι τιμές των μετοχών, κάτι που ενδέχεται να πυροδοτήσει διάθεση αποκομιδής κερδών από μερίδα επενδυτών, αλλά και η ανοδική κίνηση του πετρελαίου, το οποίο τιμάται αυτή την ώρα στα 61,40 δολάρια τό βαρέλι.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Microsoft υποχωρεί μετά την είδηση ότι καλείται να καταβάλλει 1,5 δισ. δολάρια στην Alcatel-Lucent μετά από δικαστική απόφαση που αναφέρει ότι παραβιάζει δυο πατέντες της γαλλικής εταιρίας χρησιμοποιώντας το format MP3 για την αναπαραγωγή ψηφιακής μουσικής στο λογισμικό Media Player των Windows.

Η απόφαση αυτή ενδέχεται να ανοίξει την ”όρεξη” της Alcatel-Lucent να ζητήσει αποζημιώσεις και από άλλες εταιρίες που χρησιμοποιούν την εν λόγω μορφή MP3, όπως η Apple η οποία επίσης δέχεται πιέσεις.

Ο Dow Jones κινείται στις 12.642 μονάδες, με απώλειες 0,35% ενώ ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,58%, στις 2.510 μονάδες και ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,45%, στις 1.449 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,12% στις 6.388 μονάδες, ενώ στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 σημειώνει άνοδο 0,06% στις 6.978 μονάδες. Απώλειες 0,13% και για τον CAC 40 στις 5.700 μονάδες.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v