Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Microsoft: Εχασε δίκη 1,52 δισ. δολ. από Alcatel

Oμοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ έκρινε την Microsoft ένοχη για καταπάτηση των αρχών προστασίας πνευματικής περιουσίας οπτικών μέσων σε προσφυγή που κατέθεσε η Alcatel-Lucent και επέβαλε πρόστιμο 1,52 δισ. δολ.

Microsoft: Εχασε δίκη 1,52 δισ. δολ. από Alcatel
Ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ έκρινε την Microsoft ένοχη για καταπάτηση των αρχών προστασίας πνευματικής περιουσίας οπτικών μέσων σε προσφυγή που κατέθεσε η Alcatel-Lucent και διέταξε τον κολοσσό της πληροφορικής να καταβάλει 1,52 δισ. δολάρια σε πρόστιμο για ζημίες.

Η απόφαση πιθανότατα θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στην χρήση της τεχνολογίας ΜΡ3, με την οποία κωδικοποιούνται και συμπυκνώνονται μουσικοί ψηφιακοί φάκελοι για να μεταδίδονται μέσω Ιντερνέτ. Η Microsoft δήλωσε ότι θα κάνει έφεση εάν κριθεί απαραίτητο.

Η Alcatel-Lucent κατηγόρησε την μεγαλύτερη επιχείρηση λογισμικών στον κόσμο ότι καταπατά τις ρυθμίσεις περί πατέντας που σχετίζονται με τα στάνταρ τα οποία χρησιμοποιούνται για να παίζονται οι ψηφιακοί μουσικοί φάκελοι ΜΡ3.

Αναλυτές εκτιμούν ότι μετά την ευνοϊκή απόφαση, η Alcatel-Lucent ίσως ζητήσει αποζημιώσεις από τους κατασκευαστές λογισμικών και hardware που υποστηρίζουν τους φακέλους ΜΡ3, όπως είναι τα iPod και iTunes της Apple.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v