Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις αναμένονται στη Wall λόγω Ασίας και Dell

Πτωτικές τάσεις αναμένονται στο άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street, καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται ανήσυχοι από τη συνεχιζόμενη υποχώρηση του δολαρίου έναντι του γεν και τη νέα πτώση που καταγράφουν οι ασιατικές αγορές. Την επιφυλακτικότητα των επενδυτών εντείνει περαιτέρω η ανακοίνωση της Dell ότι η καθαρή κερδοφορία της σημείωσε πτώση της τάξης του 33%. Απώλειες καταγράφουν Λονδίνο, Παρίσι, Φρανκφούρτη.

Πτωτικές τάσεις αναμένονται στο άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street, καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται ανήσυχοι από τη συνεχιζόμενη υποχώρηση του δολαρίου έναντι του γεν και τη νέα πτώση που καταγράφουν οι ασιατικές αγορές. Την επιφυλακτικότητα των επενδυτών εντείνει περαιτέρω η ανακοίνωση της Dell ότι η καθαρή κερδοφορία της σημείωσε πτώση της τάξης του 33%.

Ειδικότερα, οι επενδυτές εμφανίζονται ιδιαίτερα ανήσυχοι καθώς το δολάριο συνεχίζει να υποχωρεί έναντι του γεν και διαμορφώνεται στα 116,86 γεν, ήτοι σε χαμηλό δυόμισι μηνών.

Από τις επιχειρηματικές ειδήσεις, στο προσκήνιο αναμένεται να βρεθεί η μετοχή της Dell, μετά την ανακοίνωση της εταιρίας ότι η κερδοφορία της υποχώρησε κατά 33%, ήτοι περισσότερο από όσο εκτιμούσαν οι αναλυτές. Η εταιρία μάλιστα ανακοίνωσε ότι η κερδοφορία της και τα περιθώρια κέρδους της θα υποστούν πιέσεις τα επόμενα τρίμηνα, καθώς βρίσκεται σε εφαρμογή το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης που υλοποιεί, ενώ δεν έκανε συγκεκριμένες προβλέψεις για την πορεία των κερδών της.

Εν τω μεταξύ, πτωτικά κινείται η τιμή του πετρελαίου που διαμορφώνεται αυτήν την ώρα στα 61,77 δολάρια το βαρέλι, ενώ υποχώρηση καταγράφει και η τιμή του χρυσού, στα 651,80 δολάρια η ουγκιά.

Πτωτικά κινούνται και οι κυριότερες ευρωπαϊκές χρηματαγορές. Συγκεκριμένα, στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,23%, στις 6.098,90 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινείται στις 6.574,84 μονάδες με απώλειες 0,98%, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 διαμορφώνεται στις 5.409,57 μονάδες, με πτώση 0,89%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v