Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητα στη Wall

Νευρικότητα επικρατεί στην αμερικανική αγορά, καθώς η άνοδος συγκεκριμένων blue chips περιόρισε τις αρχικές απώλειες αλλά δεν έχει καταφέρει να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα που δημιούργησε η νέα πτώση των ασιατικών χρηματαγορών και η συνεχιζόμενη διολίσθηση του δολαρίου έναντι του γεν. Με απώλειες έκλεισαν οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές.

Νευρικότητα επικρατεί στην αμερικανική αγορά, καθώς η άνοδος συγκεκριμένων blue chips περιόρισε τις αρχικές απώλειες αλλά δεν έχει καταφέρει να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα που δημιούργησε η νέα πτώση των ασιατικών χρηματαγορών και η συνεχιζόμενη διολίσθηση του δολαρίου έναντι του γεν.

Ειδικότερα, ο Dow Jones κινείται στις 12.138,61 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 0,20%, ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,37%, στις 2.359,32 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διαμορφώνεται στις 1.384,96 μονάδες, με απώλειες 0,16%.

Από το επιχειρηματικό πεδίο, απώλειες καταγράφει η μετοχή της New Century, μετά την ανακοίνωση του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος ότι βρίσκεται υπό έλεγχο των ρυθμιστικών αρχών.

Πτωτικά κινείται και η μετοχή της Palm, μετά την κίνηση της JP Morgan να υποβαθμίσει της σύστασή της για τη μετοχή της εταιρίας σε ”underweight”.

Αντίθετα, κέρδη καταγράφουν οι μετοχές των Hewlett Packard, ΙΒΜ και Honeywell, προσφέροντας κάποια στήριξη στον Dow Jones.

Κέρδη καταγράφει επίσης η μετοχή της HSBC Holdings, μετά την ανακοίνωσή της ότι τα κέρδη της από τις αναδυόμενες αγορές σημείωσαν αύξηση της τάξης του 5% σε ετήσια βάση.

Ανοδικά κινείται και η μετοχή της Pathmark Stores, μετά την πρόταση εξαγοράς, ύψους 1,3 δισ. δολαρίων, που δέχθηκε από την Great Atlantic & Pacific Tea.

Εν τω μεταξύ, πτωτικά κινείται το πετρέλαιο που διαμορφώνεται αυτήν την ώρα στα 60,58 δολάρια το βαρέλι, ενώ απώλειες καταγράφει και ο χρυσός που κινείται στα 640,80 δολάρια η ουγκιά.

Με απώλειες έκλεισαν οι κυριότερες ευρωπαϊκές χρηματαγορές. Συγκεκριμένα, στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,94% και διαμορφώθηκε στις 6.058,70 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 σημείωσε πτώση 1,04%, στις 6.534,57 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε στις 5.385,03 μονάδες, με απώλειες 0,73%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v