Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εβδομαδιαίες απώλειες 4,3% για τον Dow

Σημαντικές απώλειες κατέγραψαν οι βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς στην τελευταία συνεδρίαση της χρηματιστηριακής εβδομάδας καθώς διατηρήθηκε το αρνητικό κλίμα των τελευταίων ημερών που προκάλεσε η πτώση των ασιατικών αγορών. Τη νευρικότητα των επενδυτών ενέτεινε περαιτέρω το συνεχιζόμενο ράλι του γεν έναντι του αμερικανικού νομίσματος αλλά και οι αρνητικές εξελίξεις από τον κλάδο των στεγαστικών δανείων. Πτώση σε Φρανκφούρτη, Παρίσι, αμετάβλητος ο FTSE στο Λονδίνο.

Σημαντικές απώλειες κατέγραψαν οι βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς στην τελευταία συνεδρίαση της χρηματιστηριακής εβδομάδας καθώς διατηρήθηκε το αρνητικό κλίμα των τελευταίων ημερών που προκάλεσε η πτώση των ασιατικών αγορών.

Τη νευρικότητα των επενδυτών ενέτεινε περαιτέρω σήμερα το συνεχιζόμενο ράλι του γεν έναντι του αμερικανικού νομίσματος αλλά και οι αρνητικές εξελίξεις από τον κλάδο των στεγαστικών δανείων.

Ειδικότερα, ο Dow Jones υποχώρησε κατά 0,98% και έκλεισε στις 12.114,10 μονάδες καταγράφοντας τις υψηλότερες εβδομαδιαίες απώλειες (-4,3%) των τελευταίων τεσσάρων ετών. Πτώση 1,51% σημείωσε ο Nasdaq που διαμορφώθηκε στις 2.368 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κατέγραψε απώλειες 1,14% και έκλεισε στις 1.387,17 μονάδες.

Από το επιχειρηματικό πεδίο, μεταξύ των μετοχών που ”πρωταγωνίστησαν” από πλευράς απωλειών βρέθηκαν αυτές των JP Morgan Chase & Co., Citigroup, American Express, Alco, Caterpillar και Dupont.

Πτώση σημείωσε και η μετοχή της Novell, μετά την απροσδόκητη εμφάνιση ζημιών και την πτώση κατά 5% των πωλήσεών της στο τρίμηνο.

Αντίθετα, ανοδικά έκλεισε η μετοχή της Dell, παρά τις πιέσεις που δέχθηκε αρχικά λόγω της μείωσης κατά 33% της κερδοφορίας της στο τέταρτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης αλλά και της μείωσης των προβλέψεών της.

Με κέρδη έκλεισε και η μετοχή της AIG που ανακοίνωσε σημαντική αύξηση των καθαρών κερδών της καθώς και την υλοποίηση ενός ευρέως προγράμματος επαναγοράς μετοχών και διανομής μερίσματος.

Εν τω μεταξύ, το αρνητικό κλίμα στα διεθνή χρηματιστήρια παρέσυρε και την τιμή του πετρελαίου, που έκλεισε τελικά στα 61,55 δολάρια το βαρέλι, με απώλειες 0,71%, έχοντας δοκιμάσει προηγουμένως για μια ακόμη φορά την περιοχή αντίστασης των 62,50 δολαρίων.

Το δικαίωμα του ΟΤΕ ενισχύθηκε κατά 0,98%, στα 13,44 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της Εθνικής υποχώρησε κατά 1,47%, στα 10,02 δολάρια. Άνοδο 0,69% για το δικαίωμα της 3Ε, στα 37,92 δολάρια.

Αρνητικό κλίμα επικράτησε και στην Ευρώπη. Ειδικότερα, στο Λονδίνο ο FTSE 100 παρά τις αρχικές απώλειες έκλεισε τελικά αμετάβλητος στις 6.116,20 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 6.603,32 μονάδες, με απώλειες 0,56%, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 υποχώρησε κατά 0,62% και διαμορφώθηκε στις 5.424,70 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v