Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιμένουν οι πωλητές στη Wall

Πτωτικά κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street καθώς το συνεχιζόμενο ανοδικό ράλι του γεν έναντι του αμερικανικού νομίσματος και οι αρνητικές εξελίξεις από τον κλάδο των στεγαστικών δανείων ενισχύουν περαιτέρω τη νευρικότητα που προκάλεσε στους επενδυτές η νέα πτώση των ασιατικών αγορών. Απώλειες κατέγραψαν Φρανκφούρτη και Παρίσι, αμετάβλητος ο FTSE 100 στο Λονδίνο.

Πτωτικά κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street καθώς το συνεχιζόμενο ανοδικό ράλι του γεν έναντι του αμερικανικού νομίσματος και οι αρνητικές εξελίξεις από τον κλάδο των στεγαστικών δανείων ενισχύουν περαιτέρω τη νευρικότητα που προκάλεσε στους επενδυτές η νέα πτώση των ασιατικών αγορών.

Ειδικότερα, το αρνητικό κλίμα που επικρατεί όλη την εβδομάδα στις αγορές της Ασίας συνεχίστηκε και σήμερα, με τον Nikkei να υποχωρεί για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση και τις αγορές στην Αυστραλία, τη Νότιο Κορέα, την Ταϊβάν, τη Μαλαισία, την Ταϊλάνδη και τις Φιλιππίνες να καταγράφουν απώλειες, προκαλώντας νευρικότητα στην αμερικανική αγορά.

Παράλληλα, και η νέα άνοδος του γεν έναντι το δολαρίου φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα τους επενδυτές καθώς αρκετά hedge funds δανείζονται σε γεν προκειμένου να χρηματοδοτήσουν τις δραστηριότητές τους σε άλλες αγορές.

Ο Dow Jones κινείται στις 12.165,37 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,56%, ο Nasdaq υποχωρεί κατά 1,19%, στις 2.375,70 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διαμορφώνεται στις 1.391,75 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες 0,81%.

Από τις επιμέρους μετοχές, πτωτικά κινούνται οι μετοχές των JP Morgan Chase & Co., Citigroup και American Express, καθώς και αυτές των Alco, Caterpillar και Dupont.

Επιπλέον, υποχώρηση σημειώνει η μετοχή της New Century Financial Corp., η οποία καθυστέρησε την ανακοίνωση της κερδοφορίας της, αλλά και της Countrywide Financial η οποία προβλέπει ότι θα σημειωθεί μεγάλη αύξηση στην καθυστέρηση πληρωμών του 2006.

Απώλειες καταγράφει και η μετοχή της Novell, καθώς η εταιρία εμφάνισε απροσδόκητα ζημιές στο τρίμηνο και ανακοίνωσε πτώση της τάξης του 5% στις πωλήσεις της.

Αντίθετα, ανοδικά κινείται η μετοχή της Dell παρά τη μείωση κερδοφορίας της τάξης του 33% που ανακοίνωσε στο τέταρτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης και της μείωσης των προβλέψεών της.

Εν τω μεταξύ, πτωτικά κινείται και η τιμή του πετρελαίου που διαμορφώνεται στα 61,68 δολάρια το βαρέλι, ενώ σημαντικές απώλειες καταγράφει και η τιμή του χρυσού, στα 644,70 δολάρια η ουγκιά.

Αρνητικό κλίμα επικράτησε και στις ευρωπαϊκές χρηματαγορές. Συγκεκριμένα, στο Λονδίνο ο FTSE 100 παρά το γεγονός ότι ενδοσυνεδριακά υποχώρησε μέχρι τις 6.085 μονάδες έκλεισε τελικά αμετάβλητος στις 6.116,20 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη υποχώρησε κατά 0,56%, στις 6.603,32 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 διαμορφώθηκε στις 5.424,70 μονάδες, σημειώνοντας απώλειες 0,62%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v