Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα πτώση αναμένεται σε Wall λόγω Ασίας, δολαρίου

Πτώση κατά περίπου 90 μονάδες ”βλέπουν” για το Dow Jones τα futures της Wall Street, καθώς στην ημερήσια ατζέντα παραμένουν η πτώση των ασιατικών αγορών αλλά και η άνοδος του γεν έναντι του δολαρίου. Απώλειες 3,3% για τον Nikkei, πτωτικά συνεχίζουν οι κυριότερες ευρωπαϊκές χρηματαγορές με τον DAX 30 να σημειώνει τις ισχυρότερες απώλειες ύψους 1,66%.

Νέες απώλειες για τους βασικούς δείκτες της Wall Street υποδηλώνουν τα futures στη Wall με το άνοιγμα του Dow Jones να εκτιμάται κατά περίπου 90 μονάδες χαμηλότερα, καθώς στο επίκεντρο παραμένουν η πτώση των ασιατικών αγορών και η υποχώρηση του δολαρίου έναντι του γεν. Σε αρνητικό έδαφος συνεχίζουν Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα οι βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς σημείωσαν πτώση μεγαλύτερη του 4% που ήταν και η χειρότερη εβδομαδιαία απόδοσή τους τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Παράλληλα, το γεν κυμαίνεται σε νέο υψηλό έναντι των άλλων νομισμάτων, σημειώνοντας άνοδο 1% έναντι του δολαρίου και 2% έναντι της λίρας.

Από το επιχειρηματικό πεδίο, στο προσκήνιο αναμένεται να βρεθεί η μετοχή της HSBC Holdings η οποία ανακοίνωσε ετήσια αύξηση της κερδοφορία της στις αναδυόμενες αγορές της τάξης του 5%.

Απώλειες αναμένεται να σημειώσει η μετοχή της Palm καθώς η J.P. Morgan προχώρησε σε υποβάθμιση της σύστασής της για τη μετοχή της εταιρίας σε ”underweight”.

Εν τω μεταξύ απώλειες καταγράφουν οι κυριότερες ευρωαγορές. Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 1,21%, στις 6.041,90 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 κινείται στις 6.495,36 μονάδες με απώλειες 1,66%, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 υποχωρεί κατά 1,33%, στις 5.351,28 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v