Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιχείρηση ανάκαμψης στη Wall Street

Αντιπαρέρχεται τις αρχικές πιέσεις η Wall Street καθώς οι Nasdaq και S&P καταγράφουν πλέον ηπιότερη πτώση, ενώ ο Dow Jones κινείται σε θετικό έδαφος λόγω της ανόδου συγκεκριμένων blue chips και παρά την νέα πτώση των ασιατικών αγορών και την πτώση του δολαρίου. ”Μαζεύονται” και οι ευρωαγορές.

Αντιπαρέρχεται τις αρχικές πιέσεις η Wall Street καθώς οι Nasdaq και S&P καταγράφουν πλέον ηπιότερη πτώση, ενώ ο Dow Jones κινείται σε θετικό έδαφος λόγω της ανόδου συγκεκριμένων blue chips και παρά την νέα πτώση των ασιατικών αγορών και την πτώση του δολαρίου.

Ειδικότερα το θετικό κλίμα στο Dow Jones διαμορφώνουν, μεταξύ άλλων, τα κέρδη των Hewlett Packard, Μerck και Honeywell αν και Αμερικανοί χρηματιστές τονίζουν ότι δεν διακρίνουν, σε αυτή τη φάση, μια συγκεκριμένη αιτία για την ανοδική κίνηση.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα μεγάλες απώλειες σημείωσαν τα χρηματιστήρια του Τόκιο, της Μαλαισίας, της Αυστραλίας, ενώ πτωτικά συνεχίζουν να κινούνται οι κύριες ευρωαγορές.

Στις ειδήσεις γύρω από την οικονομία ο δείκτης υπηρεσίων ISM υποχώρησε στο 54,3 το Φεβρουάριο από 59 τον προηγούμενο μήνα.

Στο μεταξύ απώλειες σημειώνει η AMD μετά την προειδοποίηση της εταιρίας ότι τα έσοδα της εταιρίας δεν θα ανταποκριθούν στις αρχικές εκτιμήσεις, ενώ σταθεροποιητικά διαμορφώνεται η HSBC μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της.

Ο Dow Jones κερδίζει 0,24%, στις 12.146 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,21%, στις 2.363 μονάδες. Στις 1.386 μονάδες διαμορφώνεται ο S&P, με πτώση 0,05%.

Ανάλογη τάση παρατηρείται και στις κύριες ευρωαγορές με τους FTSE, DAX και CAC να καταγράφουν ηπιότερες απώλειες.

Συγκεκριμένα, στο Λονδίνο ο FTSE 100 κινείται στις 6.069,80 μονάδες, με απώλειες 0,76%, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 υποχωρεί κατά 1,09%, στις 6.531,44 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 διαμορφώνεται στις 5.383,12 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,77%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v