Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έκτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση για τη Wall

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στο κλείσιμο των βασικών δεικτών της αμερικανικής αγοράς, καθώς η επιφυλακτικότητα των επενδυτών μετά τη νέα πτώση των ασιατικών αγορών και την υποχώρηση του δολαρίου έναντι του γεν, ανέστειλαν την προσπάθεια του Dow Jones να διατηρήσει θετικό πρόσημο. Το αρνητικό κλίμα ενίσχυσαν περαιτέρω οι απογοητευτικές ειδήσεις από τον κλάδο των στεγαστικών δανείων. Με απώλειες έκλεισαν Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στο κλείσιμο των βασικών δεικτών της αμερικανικής αγοράς, καθώς η επιφυλακτικότητα των επενδυτών μετά τη νέα πτώση των ασιατικών αγορών και την υποχώρηση του δολαρίου έναντι του γεν, ανέστειλαν την προσπάθεια του Dow Jones να διατηρήσει θετικό πρόσημο. Το αρνητικό κλίμα ενίσχυσαν περαιτέρω οι απογοητευτικές ειδήσεις από τον κλάδο των στεγαστικών δανείων.

Ειδικότερα, ο Dow Jones, που ενδοσυνεδριακά ταλαντευόταν μεταξύ αρνητικού και θετικού προσήμου, έκλεισε τελικά στις 12.050.41 μονάδες, με απώλειες 0,53%, ο Nasdaq υποχώρησε κατά 1,15% και διαμορφώθηκε στις 2.340,68 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,94% και έκλεισε στις 1.374,12 μονάδες.

Από το επιχειρηματικό πεδίο, κέρδη κατέγραψαν οι μετοχές των Hewlett Packard, ΙΒΜ και Coca Cola, προσφέροντας κάποια στήριξη στον Dow. Ανοδικά κινήθηκε και η μετοχή της HSBC Holdings, η οποία ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της από τις αναδυόμενες αγορές αυξήθηκαν κατά 5% σε ετήσια βάση.

Αντίθετα, πτωτικά έκλεισαν οι μετοχές των Alcoa, JP Morgan Chase & Co., McDonalds, AT&T. Υποχώρηση σημείωσε και η μετοχή της Palm, καθώς η JP Morgan προχώρησε σε υποβάθμιση της σύστασή της για τη μετοχή της εταιρίας σε ”underweight”.

Σημαντικές απώλειες κατέγραψαν τέλος οι μετοχές των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων New Century, που ανακοίνωσε ότι ελέγχεται από τις ρυθμιστικές αρχές, και Fremont General.

Το δικαίωμα του ΟΤΕ υποχώρησε κατά 1,04%, στα 13,31 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της Εθνικής σημείωσε πτώση 1,90%, στα 9,83 δολάρια. Άνοδο 1,58% για το δικαίωμα της 3Ε, στα 38,57 δολάρια.

Πτωτικά έκλεισαν οι χρηματαγορές της Ευρώπης. Ειδικότερα, στο Λονδίνο ο FTSE 100 διαμορφώθηκε στις 6.058,70 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,94% και, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 υποχώρησε κατά 1,04%, στις 6.534,57 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε στις 5.385,03 μονάδες, με απώλειες 0,73%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v