Ο αντίλογος ενός ”ταύρου”

Ο Stephen Jen της Morgan Stanley θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο ”απόλυτος ταύρος”, σε σύγκριση με τις ”απόλυτες αρκούδες” που έκαναν πανηγυρικά την εμφάνισή τους την τελευταία εβδομάδα. Χαρακτηρίζει το ξεπούλημα στην υποδεέστερη αγορά στεγαστικών δανείων των ΗΠΑ ”υγιές” και πιστεύει ότι η ανάληψη κινδύνου θα ανακάμψει πλήρως ”όταν καθίσει η σκόνη”. Η απληστία θα συνεχίσει να κυριαρχεί, δηλώνει ο S. Jen.

της Stasy-Marie Ishmael

Ο οικονομολόγος αγορών συναλλάγματος Stephen Jen είναι τόσο αισιόδοξος για την πορεία της αγοράς, όσο απαισιόδοξοι είναι άλλοι αναλυτές που έχουμε παραθέσει από τη στήλη των Financial Times (βλέπε την ”απόλυτη αρκούδα” της Dresdner, Albert Edwards.)

Ο ”απόλυτος ταύρος” στο τελευταίο Global Economic Forum της Morgan Stanley χαρακτηρίζει το ξεπούλημα στην υποδεέστερη αγορά στεγαστικών δανείων των ΗΠΑ ”υγιές” και πιστεύει ότι η ανάληψη κινδύνου θα ανακάμψει πλήρως ”όταν καθίσει η σκόνη”.

Και ιδού τα ευοίωνα συμπεράσματά του:

”Πιστεύω ότι τα παγκόσμια οικονομικά θεμελιώδη δεδομένα θα παραμείνουν θετικά και ότι οι ριψοκίνδυνες τιμές ενεργητικών θα διατηρήσουν, εν γένει, ανοδικές τάσεις” αν και ”ορισμένες υπερτιμημένες από παλαιότερα αγορές ίσως δεν ανακάμψουν”.

”Το ξεπούλημα στην υποδεέστερη αγορά στεγαστικών δανείων των ΗΠΑ και σε ορισμένα υπερτιμημένα αναδυόμενα χρηματιστήρια είναι υγιής εξέλιξη, κατά τη γνώμη μου, καθώς αποτυπώνει προσαρμογές των αποτιμήσεων σε επίπεδα περισσότερο συμβατά με τα θεμελιώδη οικονομικά δεδομένα”.

”Το Ρ/Ε των μετοχών Α που είναι εισηγμένες στη Σαγκάη παραμένει κοντά στο 36 κατά μέσο όρο. Οι διορθώσεις σε αυτές τις αγορές είναι υγιείς και δεν καθρεφτίζουν την υιοθέτηση αρνητικών προοπτικών για τη διεθνή οικονομία από τους επενδυτές. Πρόκειται απλώς για προσαρμογές αποτιμήσεων”.

”Οι συναλλαγματικές ισοτιμίες θα συνεχίσουν να καθορίζονται από κυκλικούς παράγοντες και, στο όχι τόσο μακρινό μέλλον, θα κυριαρχεί η ”απληστία” και όχι ο ”φόβος”.

”Δεν πιθανολογείται καθολική συντονισμένη διολίσθηση”.

”Διατηρώ διαρθρωτικά δημιουργικό outlook για τις ριψοκίνδυνες επενδύσεις, με βάση την εκτίμηση ότι η διεθνής οικονομία θα παραμείνει ανθεκτική και οι συνθήκες παγκόσμιας ρευστότητας ευνοϊκές”, καταλήγει ο κ. Jen.

© The Financial Times Limited 2007. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v