Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διευρύνει τα κέρδη της η Wall

Σημαντικά κέρδη καταγράφει η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, με το σύνολο των μετοχών του βιομηχανικού δείκτη Dow Jones να βρίσκεται σε θετικό έδαφος, σημάδι της διάχυτης αισιοδοξίας των επενδυτών μετά τα ισχυρά κέρδη στις ασιατικές αγορές που θεωρείται ότι σηματοδοτούν την λήξη στους πρόσφατους διεθνείς χρηματιστηριακούς κλυδωνισμούς. Με κέρδη άνω του 1% έκλεισαν οι μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές.

Σημαντικά κέρδη καταγράφει η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, με το σύνολο των μετοχών του βιομηχανικού δείκτη Dow Jones να βρίσκεται σε θετικό έδαφος, σημάδι της διάχυτης αισιοδοξίας των επενδυτών μετά τα ισχυρά κέρδη στις ασιατικές αγορές που θεωρείται ότι σηματοδοτούν την λήξη στους πρόσφατους διεθνείς χρηματιστηριακούς κλυδωνισμούς.

Ειδικότερα, ο Dow Jones κινείται στις 12.288 μονάδες με κέρδη 0,79% ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι και οι 30 τίτλοι που τον συνθέτουν καταγράφουν κέρδη, με 10 από αυτούς να καταγράφουν άνοδο άνω του 1%.

Ο Nasdaq ενισχύεται κατά 1%, στις 2.398,77 μονάδες και ο S&P 500 κινείται στις 1.406 μονάδες, ενισχυμένος κατά 1,02% με την αναλογία ανοδικών-πτωτικών να διαμορφώνεται στο 5 προς 1.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, η αγορά κινήθηκε οριακά χαμηλότερα, καθώς μερίδα επενδυτών επέλεξε να ”κλειδώσει” τα κέρδη της από το ράλι της Τρίτης.

Ωστόσο, σήμερα η Wall επιστρέφει σε ”ανοδικό κανάλι”, επωφελούμενη από τα σημαντικά κέρδη στις μεγάλες διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές, κυρίως αυτές της Ασίας, από όπου ξεκίνησε η πρόσφατη διόρθωση. Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι τα ισχυρά κέρδη στις ασιατικές αγορές σηματοδοτούν το τέλος των πρόσφατων κλυδωνισμών στις διεθνείς αγορές.

Παράλληλα, ο Michael Sheldon, αναλυτής της Spencer Clarke, επισημαίνει ότι τα κέρδη της αμερικανικής αγοράς οφείλονται και στην ”πεποίθηση ότι οι μετοχές έχουν υπερπουληθεί τις τελευταίες ημέρες”.

Στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης βρίσκονται οι τίτλοι λιανικού εμπορίου μετά την ανακοίνωση πωλήσεων Φεβρουαρίου. Ανοδικά κινείται ο τίτλος της Wal Mart και αυτός της Target.

Άνοδο 4,6% καταγράφει ο τίτλος της Ford Motor μετά την αναβάθμιση από την CSFB σε neutral από underperform.

Στο μεταξύ στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με κέρδη 1,16%, στις 6.227,70 μονάδες, ο CAC 40 σημείωσε άνοδο 1,04% στις 5.511,8

μονάδες ενώ ο DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύθηκε κατά 1,44% στις 6.713,23 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v