Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όπισθεν και πάλι για τη Wall

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στη σημερινή συνεδρίαση της Wall Street η οποία χαρακτηρίστηκε από νευρικότητα και διακυμάνσεις, ενώ κυριάρχησαν οι δηλώσεις μέλους της FED, τα ”στοιχεία” της Beige Book αλλά και η άνοδος των πετρελαϊκών τιμών. Κέρδη σημείωσαν Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στη σημερινή συνεδρίαση της Wall Street η οποία χαρακτηρίστηκε από νευρικότητα, ενώ κυριάρχησαν οι δηλώσεις μέλους της FED, τα ”στοιχεία” της Beige Book αλλά και η άνοδος των πετρελαϊκών τιμών. Κέρδη σημείωσαν Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Αναλυτικότερα, σημάδια επιβράδυνσης σε ορισμένες περιφέρειες των ΗΠΑ διέκρινε η FED, σύμφωνα με τη Beige Book, ενώ τονίζεται πως η πλειονότητα των επιχειρήσεων στις περιφέρειες χαρακτήρισαν τις πιέσεις που αντιμετωπίζουν από την ενίσχυση των τιμών ως ήπιες.

Στο μεταξύ το μέλος της FED, M. Moskow τόνισε κατά τη διάρκεια ομιλίας του, ότι ο πληθωρισμός αποτελεί μεγαλύτερο κίνδυνο για τη FED από μια ενδεχόμενη επιβράδυνση της ανάπτυξης. Στο επίκεντρο βρέθηκε και ο πρώην επικεφαλής της τράπεζας, Αl. Greenspan, ο οποίος προέβλεψε ότι το carry trade δεν θα συνεχιστεί επί μακρόν, ενώ εκτίμησε ότι πωλήσεις των νέων κατοικιών στις ΗΠΑ έχουν πλέον ”πιάσει πάτο”.

Εξάλλου οι πετρελαϊκές τιμές σημείωσαν ημερήσια άνοδο 1,93%, διαμορφούμενες στα 61,86 δολάρια ανά βαρέλι ύστερα από την ισχυρή όσο και απρόσμενη πτώση που σημείωσαν τα αποθέματα στις ΗΠΑ.

Κέρδη σημείωσε η μετοχή της Deere ύστερα από την αναβάθμιση της μετοχής σε ”overweight” από τη Lehman Brothers, ενώ αντίθετα πτώση σημείωσε η μετοχή της CampbelSoup κατόπιν της υποβάθμισης από την Goldman Sachs σε ”sell”.

Απώλειες και για την φαρμακευτική CV καθώς η εταιρία ανακοίνωσε ότι σκεύασμά της που αφορά την θεραπεία καρδιαγγειακών παθήσεων είναι πιθανό να αποσυρθεί.

Στις μακροοικονομικές ειδήσεις ο δείκτης απασχόλησης ADP Φεβρουαρίου προσέγγισε το επίπεδο των 57.000, έναντι εκτιμήσεων για άνοδο 100.000 και προηγούμενης μέτρησης 126.000.

Το δικαίωμα του ΟΤΕ κέρδισε 3,03%, στα 13,96 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της Εθνικής ενισχύθηκε κατά 0,27%, στα 10,31 δολάρια. Απώλειες 0,45% για το δικαίωμα της 3Ε, στα 39,5 δολάρια.

Ο Dow Jones έκλεισε στις 12.192 μονάδες με πτώση 0,12%, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε κατά 0,44%, στις 2374 μονάδες. Απώλειες 0,25% για τον S&P 500, που διαμορφώθηκε στις 1.391 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κέρδισε 0,29%, στις 6.156 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 κέρδισε 0,33%, στις 5.455 μονάδες. Ανοδος 0,33% για τον DAX 30, στις 6.617 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v