Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιστρέφουν οι αγοραστές στη Wall Street

Κέρδη άνω των 100 μονάδων καταγράφει ο Dow Jones, με τον τεχνολογικό Νasdaq να σημειώνει άνοδο 1,5%, σηματοδοτώντας την επιστροφή των αγοραστών στη Wall Street μετά από σημαντικές απώλειες κατά τις προηγούμενες έξι συνεδριάσεις, καθώς το κλίμα βελτιώνεται από την εξισορρόπηση της ισοτιμίας δολαρίου-γεν αλλά και τις χαμηλότερες αποτιμήσεις πολλών τίτλων που αντιμετωπίζονται ως αγοραστικές ευκαιρίες. Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν και οι ευρωαγορές.

Κέρδη άνω των 100 μονάδων καταγράφει ο Dow Jones, με τον τεχνολογικό Νasdaq να σημειώνει άνοδο 1,5%, σηματοδοτώντας την επιστροφή των αγοραστών στη Wall Street μετά από σημαντικές απώλειες κατά τις προηγούμενες έξι συνεδριάσεις, καθώς το κλίμα βελτιώνεται από την εξισορρόπηση της ισοτιμίας δολαρίου-γεν αλλά και τις φθηνότερες αποτιμήσεις πολλών τίτλων.

”Μάλλον οι επενδυτές βαρέθηκαν να πουλάνε. Όμως δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ακόμη ότι η πτωτική κίνηση έχει ολοκληρωθεί”, σχολιάζει ο Paul Nolte, αναλυτής της Hinsdale Investments.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, και παρά την προσπάθεια για θετικό πρόσημο, οι αθρόες πωλήσεις στο τελευταίο μισάωρο οδήγησαν τους δείκτες αναφοράς της αμερικανικής αγοράς σε έκτο συνεχόμενο αρνητικό κλείσιμο.

Ωστόσο σήμερα η Wall κινείται έντονα ανοδικά, με τους αναλυτές να αποδίδουν την αλλαγή στάσης των επενδυτών στη σημερινή σταθεροποίηση της σχέσης ανταλλαγής γεν-δολαρίου.

Η διάθεση για τοποθετήσεις στα τρέχοντα επίπεδα τιμών δεν κάμφθηκε ούτε από την είδηση της εκτίναξης του κόστους εργασίας κατά 6,6% στο δ΄ τρίμηνο, αλλά ούτε και από την ισχυρότερη υποχώρηση των βιομηχανικών παραγγελιών από το 2000.

Στην αγορά, 25 από τις 30 μετοχές του Dow Jones κινούνται υψηλότερα, με σημαντικά κέρδη για τις Alcoa, Altria και Hewlett Packard.

Η Citigroup καταγράφει κέρδη 1,5% μετά την είδηση ότι προσφέρει 10,8 δισ. δολάρια για την εξαγορά όλης της Nikko Cordial, προκειμένου να αναπτερώσει μια συνεργασία investment-banking που υπέστη πλήγματα εξαιτίας λογιστικού σκανδάλου στην ιαπωνική χρηματιστηριακή.

Ανοδικά κινούνται επίσης οι τίτλοι της Google και της Apple μετά από δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου της πρώτης ότι συνεργάζονται σε πολλά νέα projects.

Ειδικότερα, ο Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,89% και διαμορφώνεται στις 12.158,20 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 1,57%, στις 2.377,50 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται στις 1.390,11 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 1,16%.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 έκλεισε με άνοδο 1,32%, στις 6.138,50 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 έκλεισε στις 6.595 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο 0,92%, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 5.433,63 μονάδες με άνοδο 0,90%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v