Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητα στη Wall Street

Νευρικότητα και συχνές εναλλαγές προσήμων καταγράφουν οι βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς με τους επενδυτές να τηρούν στάση ”αναμονής” στον απόηχο της χθεσινής ισχυρής ανόδου της Wall αλλά και της ισχυροποίησης του γεν. Ενισχύεται το πετρέλαιο. Κέρδη σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Νευρικότητα και συχνές εναλλαγές προσήμων καταγράφουν οι βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς με τους επενδυτές να τηρούν στάση ”αναμονής” στον απόηχο της χθεσινής ισχυρής ανόδου αλλά και της ανόδου του γεν. Ενισχύεται το πετρέλαιο. Κέρδη σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Μετά από ένα ήπιο αρνητικό ξεκίνημα οι Dow, Nasdaq και S&P κινούνται μεταξύ αρνητικού και θετικού προσήμου, ενώ οι συναλλαγές στο NYSE έχουν ανέλθει στα 760 εκατομμύρια.

Εξάλλου στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών παραμένει η πορεία των ασιατικών χρηματιστηρίων καθώς οι αγορές της Κίνας, της Μαλαισίας και των Φιλιππίνων κατέγραψαν άνοδο, ενώ αντίθετα της Ιαπωνίας νέα υποχώρηση.

Στις επιχειρηματικές ειδήσεις κέρδη σημειώνει η μετοχή της Deere ύστερα από την αναβάθμιση σε ”overweight” από την Lehman Brothers, ενώ αντίθετα πτώση σημειώνει η Campbell Soup μετά την υποβάθμιση της μετοχής από την Goldman Sachs.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρίσκονται μεταξύ άλλων οι μετοχές της Alcoa, της Caterpillar και της Hewlett Packard.

Στο μεταξύ άνοδο σημειώνουν οι πετρελαϊκές τιμές, κινούμενες στα 61,7 δολάρια ανά βαρέλι, ύστερα από την απροσδόκητη μείωση των αποθεμάτων κατά 4,8 εκατομμύρια.

Σημειώνεται ότι η ισοτιμία του γεν με το δολάριο διαμορφώνεται στα επίπεδα των 116 γεν, ενώ έναντι του ευρώ κυμαίνεται στα 152 γεν.

Στις ειδήσεις γύρω από την οικονομία ο δείκτης απασχόλησης ADP Φεβρουαρίου ανήλθε στο επίπεδο των 57.000, έναντι εκτιμήσεων για άνοδο 100.000 και προηγούμενης μέτρησης 126.000.

O Dow Jones κινείται στις 12.238 μονάδες με κέρδη 0,24%, ενώ ο Nasdaq διαμορφώνεται στις 2.384 μονάδεςμ ε πτώση 0,04%. Κέρδη 0,21% για τον S&P 500, που κινείται στις 1.398 μονάδες.

Εξάλλου στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,29%, στις 6.156 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 κέρδισε 0,33%, στις 5.455 μονάδες. Ανοδος 0,33% για τον DAX 30, στις 6.617 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v