Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EKT: Αύξηση επιτοκίου του ευρώ στο 3,75%

Όπως αναμενόταν ευρύτατα, η ΕΚΤ αύξησε το επιτόκιο δανεισμού για έβδομη φορά από τα τέλη του 2005, κατά 25 μονάδες βάσης στο 3,75%. Το ενδιαφέρον στρέφεται στην ομιλία του διοικητή Jean-Claude Trichet και τη δημοσιοποίηση των οικονομικών προβλέψεων της τράπεζας.

EKT: Αύξηση επιτοκίου του ευρώ στο 3,75%
Όπως αναμενόταν ευρύτατα, η ΕΚΤ αύξησε το επιτόκιο δανεισμού για έβδομη φορά από τα τέλη του 2005, κατά 25 μονάδες βάσης στο 3,75%. Η απόφαση ήταν ευρέως προεξοφλημένη στις αγορές, καθώς την είχαν υποδείξει με δηλώσεις τα κορυφαία στελέχη της τράπεζας.

Το ενδιαφέρον στρέφεται στην ομιλία του διοικητή Jean-Claude Trichet, που θα προσφέρει ενδείξεις για τη μελλοντική πολιτική της τράπεζας.

Αρκετοί οικονομολόγοι περιμένουν νέα αύξηση των επιτοκίων τον Ιούνιο, αν και οι προοπτικές για αυτή έχουν εξασθενήσει λίγο μετά τη χρηματιστηριακή διολίσθηση της περασμένης εβδομάδας.

Πολλά θα κριθούν από τις τελευταίες οικονομικές προβλέψεις της ΕΚΤ, οι οποίες θα δημοσιοποιηθούν μετά τη σημερινή συνεδρίαση. Εάν υποδεικνύουν επιτάχυνση των πληθωριστικών πιέσεων το 2008, η τράπεζα θα κρατήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω αυξήσεων, σύμφωνα με αναλυτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v