Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δυναμική ανάκαμψη στην Wall Street

Θετική αντίδραση μετά τις απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας καταγράφει η Wall Street. "Φρέσκες" καλές στατιστικές ανακοινώσεις για την αμερικανική οικονομία. Ολα τα βλέμματα στην συνεδρίαση της Fed. Εκτίναξη AerCap μετά το deal με AIG.

Ανακάμπτουν οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, μετά το -1,7% της προηγούμενης εβδομάδας, που ήταν η μεγαλύτερη πτώση από τον Αύγουστο.

Θετική είναι η επίδραση από τις μακροοικονομικές ανακοινώσεις, που έδειξαν βελτίωση της δραστηριότητας στην ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη, ενώ όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην κρίσιμη συνεδρίαση της Federal Reserve.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,86% στις 15.892 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,68% στις 1.787 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,6% υψηλότερα στις 4.024 μονάδες.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ πραγματοποιεί αύριο την τελευταία τακτική συνεδρίαση του έτους, που θα αποτελέσει βασικό καταλύτη για τις αγορές.

Η Fed αναμένεται από μήνα σε μήνα να ανακοινώσει ότι αρχίζει την ανάκληση του προγράμματος παροχής άφθονης ρευστότητας στις αγορές.

Ορισμένοι παρατηρητές εκτιμούν ότι η απόφαση θα ληφθεί στην τωρινή συνεδρίαση του Δεκεμβρίου (σε ποσοστό 34% σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg), αν και οι περισσότεροι θεωρούν πιθανότερο να ληφθεί στο νέο έτος και ειδικότερα στην συνεδρίαση του Μαρτίου.

Πάντως ο δείκτης S&P 500 διολίσθησε 1,7% στο σύνολο της περασμένης εβδομάδας στην Wall Street, με την μεγαλύτερη πτώση από τον Αύγουστο, καθώς τα καλά στατιστικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία φέρνουν πιο κοντά την ανάκληση του quantitative easing.

Σήμερα από το στατιστικό πεδίο ανακοινώθηκε ότι ο δείκτης μεταποίησης Empire ανέκτησε τον Δεκέμβριο τμήμα του εδάφους που είχε χάσει τον προηγούμενο μήνα στις ΗΠΑ και ανήλθε στο 1 από -2,21.

Επιπλέον, η βιομηχανική παραγωγή των ΗΠΑ κατέθεσε τον Νοέμβριο την μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο σε έναν χρόνο (+1,1%) και ανήλθε σε επίπεδο ρεκόρ (στο 101,3).

Από το επιχειρηματικό πεδίο, η μετοχή της AerCap εκτινάσσεται 16% μετά την συμφωνία εξαγοράς του βραχίονα leasing αεροσκαφών της American International Group.

Η Advanced Micro Devices και η Cirrus Logic υποχωρούν περίπου 1% λόγω υποβάθμισης από την Oppenheimer.

Πτώση 1,2% εμφανίζει και η μετοχή του Twitter μετά την υποβάθμιση από την Wells Fargo σε underperform.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v