Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ψυχρή αντίδραση της Wall στον προϋπολογισμό

Επιφυλακτικές παραμένουν οι διαθέσεις των επενδυτών στην Wall, που προσβλέπουν σε συντήρηση των ετήσιων κερδών τους. Αρνητική η συμφωνία επί του προϋπολογισμού για τις "μαντεψιές" στο tapering της Fed. Αρνητικά και τα πρόσημα.

Με προσεκτικά βήματα συνεχίζουν να κινούνται οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, προτιμώντας την συντήρηση των κερδών τους μέχρι την λήξη του έτους.

Μετά από ήπια θετικό άνοιγμα, τα πρόσημα έγιναν αρνητικά λίγο αργότερα και αυτή την ώρα η πτώση βαθαίνει. Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,68% στις 15.865 μονάδες, ο S&P εμφανίζει απώλειες 0,87% στις 1.787 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κινείται 1,02% χαμηλότερα στις 4.019 μονάδες.

Η επίτευξη συμφωνίας για τον αμερικανικό προϋπολογισμό, παρά τον θετικό της αντίκτυπο, έχει αρνητική επίδραση στις συναλλαγές καθώς θεωρείται ότι θα επιταχύνει την έναρξη της μείωσης παροχής ρευστότητας από την Federal Reserve.

Η κεντρική τράπεζα πραγματοποιεί την τελευταία τακτική συνεδρίαση του έτους την επόμενη εβδομάδα και οι προβλέψεις για το αν θα ξεκινήσει το «tapering» στην συνεδρίαση του Δεκεμβρίου, του Ιανουαρίου ή του Μαρτίου, είναι μοιρασμένες.

Η Wall Street έκλεισε χθες με μικρές απώλειες σε μια συνεδρίαση με μικτές, επιφυλακτικές κινήσεις.

Η επίτευξη της συμφωνίας για τον αμερικανικό προϋπολογισμό μεταξύ των εκπροσώπων της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας επιτεύχθηκε μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης. Αν δεν επιτυγχανόταν συμφωνία θα επιβαλλόταν νέο κυβερνητικό «λουκέτο» στις ΗΠΑ, αυξάνοντας τις πιθανότητες αναβολής του tapering.

Σήμερα από το στατιστικό μέτωπο δεν έχουν προγραμματιστεί σημαντικές ανακοινώσεις.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, MasterCard ενισχύεται 4% μετά την έγκριση σπλιτ της μετοχής 10 προς 1.

Η Smith & Wesson εκτινάσσεται 5% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων β΄ τριμήνου.

Η Costco Wholesale υποχωρεί 1,5% σχεδόν μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων γ΄ τριμήνου.

Η Microsoft αντιδρά θετικά στην έγκριση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου για την εξαγορά του Skype.

Η Joy Global βουλιάζει 2,7% γιατί τα κέρδη της βούλιαξαν 87% στο δ΄ τρίμηνο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v