Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι στη Wall μετά τα στοιχεία για ανεργία

Στο πράσινο οι δείκτες στη Wall, μετά την πτώση της ανεργίας σε χαμηλό πέντε ετών. Οριακές κινήσεις για χρυσό και πετρέλαιο. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Μικρές απώλειες για treasuries. Πτώση πάνω από 2% για την JC Penney. Κέρδη 3,1% για General Motors.

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι μετοχές στη Wall, μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι η ανεργία υποχώρησε το Νοέμβριο σε χαμηλό πέντε ετών και η αμερικάνικη οικονομία πρόσθεσε 203.000 νέες θέσεις εργασίας.

"Η αγορά φαίνεται πως νιώθει πιο άνετα με το σενάριο της επιβράδυνσης του QE " ανέφερε στο Bloomberg αναλυτής της U.S Bank Wealth Management.

O Dow Jones καταγράφει άνοδο 1,10% στις 15.996 μονάδες, ο Nasdaq ενισχύεται 0,81% στις 4.065 μονάδες, ενώ ο S&P κινείται 1,01% υψηλότερα στις 1.803 μονάδες. 

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο Dow ξεπέρασε το επίπεδο των 16.000 μονάδων, αγγίζοντας τις 16.004 μονάδες.

Το ποσοστό της ανεργίας στις ΗΠΑ υποχώρησε το Νοέμβριο στο 7% από 7,3% τον Οκτώβριο, επίπεδο που είναι το χαμηλότερο που έχει καταγραφεί από το Νοέμβριο του 2008.

Το ίδιο διάστημα η αμερικάνικη οικονομία δημιούργησε 203.000 νέες θέσεις εργασίας.

Οι αναλυτές του Reuters προέβλεπαν πως το ποσοστό της ανεργίας θα διαμορφωθεί στο 7,2% και πως θα δημιουργηθούν 180.000 νέες θέσεις εργασίας.

Eν τω μεταξύ, η καταναλωτική δαπάνη ενισχύθηκε τον Οκτώβριο κατά 0,3%.

Η απόδοση του 10ετους αμερικάνικου ομολόγου, η οποία κινείται αντίστροφα από την τιμή, κινείται ελαφρώς υψηλότερα στο 2,9%.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός κινείται 0,15% χαμηλότερα στα 1.230 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ το πετρέλαιο σημειώνει άνοδο 0,16% στα 97,54 δολάρια.

Στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Intel κερδίζει 2,7%, μετά την σύσταση “buy” από την Citi.
Άνοδο πάνω από 1,7% σημειώνουν οι μετοχές της Boeing, General Electric και Procter & Gamble.

H General Motors κινείται 3,1% υψηλότερα, ξεπερνώντας τα 40 δολάρια για πρώτη φορά από τότε που διασώθηκε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Η μετοχή της JC Penney διολισθαίνει 2,9%. Την Πέμπτη η SEC ανακοίνωσε πως ερευνά τη χρηματοδότηση του χρέους της εταιρείας λιανικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v