Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στη Wall λόγω Fed και macro

Σε καθοδικό κανάλι παραμένει η Wall Street για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση μετά τη δημοσιοποίηση της Beige Book από τη Fed. Μικτά τα μακροοικονομικά στοιχεία. Ανάκαμψη σε χρυσό και πετρέλαιο.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με διορθωτικές τάσεις, τις οποίες όμως ανέτρεψαν τα πολλά στατιστικά μεγέθη που ανακοινώθηκαν. Αργότερα ωστόσο η αγορά καταστάλαξε και πάλι σε  χαμηλότερα επίπεδα.

Ο δείκτης Dow Jones κινείται αυτή την ώρα με πτώση 0,42% στις 15.847 μονάδες, ο S&P κινείται 0,4% χαμηλότερα στις 1.788 μονάδες, ενώ ο Nasdaq εμφανίζει απώλειες 0,28% στις 4.026 μονάδες.

Οι πολλές μακροοικονομικές ανακοινώσεις της ημέρας καθορίζουν τις κινήσεις των επενδυτών.

Μέχρι στιγμής ανακοινώθηκε ότι το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ μειώθηκε 5,4% τον Οκτώβριο, καθώς η χώρα εξήγαγε περισσότερο πετρέλαιο, σόγια κ.α. αγαθά ενώ αγόρασε λιγότερα ξένα προϊόντα. Οι εξαγωγές αυξήθηκαν 1,8% ενώ οι εισαγωγές επιβραδύνθηκαν.

Επίσης ανακοινώθηκε ότι ο ιδιωτικός τομέας της αμερικανικής απασχόλησης πρόσθεσε 215.000 νέες θέσεις εργασίας τον Νοέμβριο, περισσότερες απ' όσες περίμεναν οι αναλυτές.

Ο ρυθμός ανάπτυξης του κλάδου υπηρεσιών στην αμερικανική οικονομία επιβραδύνθηκε τον Νοέμβριο. Ο δείκτης ISM υπηρεσιών υποχώρησε στο 53,9 τον Νοέμβριο από 55,4 τον Οκτώβριο. 

Είναι ενδεικτικό, ότι το σημερινό θετικό γύρισμα των δεικτών εκδηλώθηκε μετά την δυσμενή ανακοίνωση της επιβράδυνσης στον τομέα υπηρεσιών.

Ανακοινώθηκε επίσης ότι οι πωλήσεις νεόκτιστων κατοικιών ανήλθαν στα υψηλότερα επίπεδα τεσσάρων μηνών τον Οκτώβριο στις ΗΠΑ, με άνοδο 25,4% στα 444.000 συμβόλαια (στο 12μηνο).

Σήμερα η Federal Reserve κοινοποίησε την έκθεση Beige Book όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι η αμερικανική οικονομία παραμένει σε ήπια αναπτυξιακή τροχιά.

Θετικά αντιδρά η J.C. Penney στην ανακοίνωση των μεγεθών πωλήσεων, ενώ η Express διολισθαίνει 17% καθώς οι πωλήσεις της δεν ικανοποίησαν τις προσδοκίες.

Στις υπόλοιπες αγορές, ανάκαμψη εμφανίζουν οι τιμές του χρυσού και του πετρελαίου. Το συμβόλαιο του χρυσού κερδίζει 7 δολ. στα 1.228 δολ. ανά ουγκιά. Το συμβόλαιο του πετρελαίου ενισχύεται 0,8% στα 96,81 δολ. ανά βαρέλι.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v