Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρίτη συνεδρίαση απωλειών για Dow και S&P

Πτώση στη Wall Street με τους Dow και S&P να υποχωρούν κάτω από τις 16.000 και 1.800 μονάδες αντίστοιχα. Στο επίκεντρο η απόφαση της Fed για ποσοτική χαλάρωση. Άνοδος 2,7% για Apple. Οριακή πτώση για χρυσό.

Νέες πιέσεις ασκήθηκαν σήμερα στη Wall καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα κρίσιμα στοιχεία ανεργίας της Παρασκευής στις ΗΠΑ προκειμένου να κρίνουν την πιθανότητα αν η Fed θα προχωρήσει σε περιορισμό των μέτρων ρευστότητας εντός του Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο B. Bernanke όσο και η επερχόμενη επικεφαλής της Fed, Janet Yellen έχουν δηλώσει τη σημασία των στοιχείων απασχόλησης σε μια πιθανή απόφαση ενίσχυσης ή μείωσης των μέτρων ποσοτικής χαλάρωσης στις ΗΠΑ.

Μέχρι σήμερα, τα μακροοικονομικά στοιχεία που έχουν ανακοινωθεί στις ΗΠΑ- τουλάχιστον στην πλειοψηφία τους- έχουν χαρακτηριστεί καλά από τους αναλυτές. Τελευταία αισιόδοξα στοιχεία ήταν αυτά του κλάδου μεταποίησης που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα και ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Στο εταιρικό μέτωπο, η μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού Apple ενισχύθηκε 2,7% μετά την ανακοίνωση εξαγοράς της εταιρείας αναλύσεων δεδομένων και κοινωνικών δικτύων, Topsy Labs, έναντι 200 εκατ. δολαρίων.

Στον αντίποδα η μετοχή της Krispy Kreme Doughnuts υποχώρησε 17% μετά την ανακοίνωση κατώτερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων τριμήνου.

Σημειώνεται ότι έως και λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης έξι από τους 10 κλάδους του δείκτη S&P υποχωρούσαν αισθητά με πρώτο στις απώλειες τον κλάδο των Πρώτων Υλών.

Στη Wall, ο Dow Jones υποχώρησε 0,59% στις 15.914,62 μονάδες, ο S&P κινήθηκε πτωτικά 0,32% στις 1.795,15 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε χαμηλότερα 0,20% στις 4.037,20 μονάδες.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας διαμορφωνόταν στα 5,99 δολ. με πτώση 1,8% και το δικαίωμα της Coca Cola HBCυποχωρούσε 0,5% στα 27,97 δολ.

Στην αγορά συναλλάγματος το γεν ανέκαμψε από το χαμηλό 6 μηνών έναντι του δολαρίου με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 102,50. Παράλληλα το δολάριο υποχώρησε 0,3% έναντι του ευρώ στο 1,3586.

Στην αγορά ομολόγων η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχώρησε για πρώτη φορά μετά από 7 μέρες ανόδου και συγκεκριμένα κατά 2 μονάδες στο 2,78%.

Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 2,4% στα 96,04 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού υποχώρησε οριακά 0,1% στα 1.221 δολ./oz.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v