Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζεται η διόρθωση στην Wall Street

Οι καλές ειδήσεις για την οικονομία επιτείνουν τους φόβους για την ρευστότητα της Fed και πιέζουν την Wall επί 3η συνεδρίαση. Κάτω από τις 16.000 μονάδες ο Dow Jones, κάτω από τις 1.800 ο S&P 500. Διολισθαίνει ο χρυσός προς τα $1.200.

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς οι καλές ενδείξεις για την οικονομία τροφοδοτούν την προοπτική ανάκλησης της παροχής ρευστότητας από την Federal Reserve.

Ο δείκτης Dow Jones κινείται κάτω από το ψυχολογικά σημαντικό «φράγμα» των 16.000 μονάδων με πτώση 0,64% στις 15.906 μονάδες, ο S&P εμφανίζει πτώση 0,38% στις 1.794 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,25% χαμηλότερα στις 4.035 μονάδες. Είναι η τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση πτώσης του δείκτη S&P της ευρύτερης αμερικανικής αγοράς από τα επίπεδα ρεκόρ.

Το χρηματιστήριο της Wall Street έκλεισε χθες χαμηλότερα, καθώς οι επενδυτές να αναρωτιούνται κατά πόσον η εκτίναξη των μετοχών σε επίπεδα ρεκόρ έχει «παρατραβήξει».

Η αισθητή βελτίωση του δείκτη ISM μεταποίησης που ανακοινώθηκε χθες, προστέθηκε στις καλές στατιστικές ανακοινώσεις για την αμερικανική οικονομία, αυξάνοντας τις πιθανότητες να αρχίσει η κεντρική τράπεζα να περιορίζει το πρόγραμμα αγορών ομολόγων με το οποίο παρέχει ρευστότητα στην αγορά.

Το ενδιαφέρον από το στατιστικό μέτωπο και την επιρροή του στις αποφάσεις της Fed επικεντρώνεται στην ανακοίνωση την Παρασκευή των συνολικών μεγεθών για την απασχόληση Νοεμβρίου.

Σήμερα δεν έχουν προγραμματιστεί σημαντικές μακροοικονομικές ανακοινώσεις.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Apple ενισχύεται 1% μετά την αναβάθμισή της από την UBS.

Στις υπόλοιπες αγορές, η πτώση του γεν στήριξε τις ιαπωνικές μετοχές, ενώ τα χρηματιστήρια της Κίνας υποχώρησαν.

Η τιμή του χρυσού συνεχίζει να υποχωρεί μετά το χθεσινό ξεπούλημα και κινείται στα 1.218 δολάρια ανά ουγκιά.

Ελαφρά άνοδο εμφανίζει το συμβόλαιο του πετρελαίου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v