Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Oλλανδία: Επικίνδυνο το bitcoin λέει η κεντρική τράπεζα

Ανακοίνωση με την οποία προειδοποιεί για τους κινδύνους που διατρέχουν οι αγοραστές ψηφιακών νομισμάτων, εξέδωσε η κεντρική τράπεζα της Ολλανδίας.

Oλλανδία: Επικίνδυνο το bitcoin λέει η κεντρική τράπεζα

Οι καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουν τους κινδύνους που απορρέουν από τα ψηφιακά νομίσματα, αναφέρει σε ανακοίνωση της η κεντρική τράπεζα της Ολλανδίας.

"Η κεντρική τράπεζα της Ολλανδίας παρακολουθεί με προσοχή την εμφάνιση και την αύξηση της δημοτικότητας των ψηφιακών νομισμάτων. Οι εξελίξεις γύρω από τα ψηφιακά νομίσματα είναι ραγδαίες" σημειώνει η ανακοίνωση.

"Τα ψηφιακά νομίσματα βρίσκονται έξω από την δικαιοδοσία της Πράξης της Δημοσιονομικής Εποπτείας. Συνεπώς, η κεντρική τράπεζα δεν έχει την εποπτεία αυτών των ψηφιακών νομισμάτων. Ούτε των εταιρειών που τα χρησιμοποιούν" προσθέτει.

"Οι καταναλωτές πρέπει να το γνωρίζουν αυτό και πρέπει να καταλάβουν τους κινδύνους που διατρέχουν όταν αγοράζουν νομίσματα όπως το bitcoin. Η συναλλαγματική ισοτιμία είναι ευμετάβλητη και δεν υπάρχει κεντρικός εγγυητής που μπορεί να καταστεί υπεύθυνος. Επίσης δεν υπάρχει εγγύηση των καταθέσεων" προειδοποιεί η ολλανδική κεντρική τράπεζα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v