Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κρατάει τα ρεκόρ η Wall τη "Μαύρη Παρασκευή"

Στο πράσινο οι μετοχές της Wall την "Μαύρη Παρασκευή", με τους δείκτες να οδεύουν για νέα ιστορικά ρεκόρ. Άνοδος πάνω από 1% για χρυσό. Υψηλότερα το πετρέλαιο. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ και του γεν. Κέρδη για JC Penney και Macy's.

Σε θετική τροχιά κινούνται οι δείκτες στη Wall επεκτείνοντας τα χθεσινά ρεκόρ, με τις μετοχές των εταιρειών λιανικής στο επίκεντρο. O Dow οδεύει για το έκτο συνεχόμενο κλείσιμο σε επίπεδα ρεκόρ. 

Ο όγκος συναλλαγών αναμένεται να είναι περιορισμένος καθώς πολύ επενδυτές βρίσκονται εκτός λόγω της "Μαύρης Παρασκευής" και οι αγορές θα κλείσουν τρεις ώρες νωρίτερα.

O Dow Jones κινείται 0,29% υψηλότερα στις 16.141 μονάδες, o Nasdaq καταγράφει κέρδη 0,40% στις 4.061 μονάδες, ενώ ο S&P ενισχύεται 0,21% στις 1.811 μονάδες.

Η “Μαύρη Παρασκευή” είναι η επόμενη μέρα της Ημέρας των Ευχαριστιών και σηματοδοτεί την έναρξη της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων. Παραδοσιακά η ημέρα αυτή είναι η πιο κερδοφόρα του χρόνου. Η ονομασία σχετίζεται με τα λογιστικά βιβλία των καταστημάτων λιανικής. Από τον Ιανουάριο ως τον Νοέμβριο σημειώνουν ζημίες οι οποίες καταγράφονται με κόκκινο μελάνι και από την ημέρα αυτή περνάνε σε κέρδη, που καταγράφονται με μαύρο μελάνι.

"Το γενικότερο κλίμα είναι πως θα έχουμε ανάπτυξη αυτή τη χρονιά όσον αφορά τα ψώνια των διακοπών, αν και σε χαμηλότερα επίπεδα από την προ κρίσης περίοδο. Υπάρχει η προσδοκία στην αγορά ότι έχει ξεκινήσει καλά" ανέφερε αναλυτής στο Bloomberg.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός κινείται 1,06% υψηλότερα στα 1.251 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ το πετρέλαιο καταγράφει άνοδο 0,56% στα 92,82 δολάρια το βαρέλι.

Κέρδη 1,5% καταγράφει το ασήμι, στα 19,99 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης το ευρώ έφτασε σε υψηλό πέντε ετών έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, στα 139,69 γεν.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, οι εταιρείες λιανικής JC Penney και Μacy’s πραγματοποιούν άνοδο πάνω από 1%.

Την ίδια ώρα, η μετοχή της Wal Mart καταγράφει οριακή άνοδο 0,2% και της Best Buy 1,6%.

Η μετοχή της Apple καταγράφει κέρδη 0,8%. Η εταιρεία ερευνών αγοράς Kantar Worldpanel ComTech ανακοίνωσε την Πέμπτη πως το μερίδιο αγοράς της Apple στην αγορά smartphone της Iαπωνίας ανήλθε τον Οκτώβριο στο 76%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v