Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall: Ανακτά τις 16.000 μονάδες ο Dow

Στο πράσινο οι δείκτες στη Wall, με τον Dow να οδεύει για νέο ρεκόρ. Μικρά κέρδη για το χρυσό. Οριακή πτώση για το πετρέλαιο. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Απώλειες πάνω από 3% για τη μετοχή της Intel.

Wall: Ανακτά τις 16.000 μονάδες ο Dow

Σε θετικό έδαφος οι δείκτες στη Wall, με τον Dow να βρίσκεται σε τροχιά νέου ρεκόρ και τον S&P 500 να ξεπερνά τις 1.800 μονάδες.

Ο Dow ενισχύεται 0,12% στις 16.029 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 0,47% στις 3.988 μονάδες, ενώ ο S&P καταγράφει κέρδη 0,34% στις 1.802 μονάδες.

"Για πρώτη φορά εδώ και καιρό, τα καλά μακροοικονομικά στοιχεία έγιναν δεκτά με θετικό τρόπο. Η αγορά είναι πιο υγιής τώρα και όχι μόνο για το QE" ανέφερε αναλυτής στο Bloomberg.

O Dennis Lockhart της Fed δήλωσε στο CNBC ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα συνεχίσει την επεκτατική νομισματική πολιτική "για χρόνια" και δεν θα επιβραδύνει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης μέχρι να είναι έτοιμη η οικονομία.

"Θα συνεχίσουμε την επεκτατική πολιτική για κάποιο διάστημα, πιθανότητα για κάποια χρόνια ακόμα" δήλωσε.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία του δολαρίου με το αμερικάνικο νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,35.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός κινείται 0,11% υψηλότερα στα 1,245 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ το πετρέλαιο διολισθαίνει 0,39% στα 95,06 δολάρια.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Foot Locker πραγματοποιεί ράλι 3,6%. Η μεγαλύτερη αλυσίδα αθλητικών ειδών ανακοίνωσε κέρδη τρίτου τριμήνου 68 σεντς ανά μετοχή, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Αύξηση 2,4% πραγματοποιεί η μετοχή της United Continental. Η Goldman Sachs αύξηση την σύσταση της μετοχής σε "buy" από "neutral".

Η μετοχής της Time Warner ενισχύεται 3,8%, μετά την ανακοίνωση της Charter Communications ότι θα καταθέσει πρόταση για την εταιρεία.

Πτώση 3,3% καταγράφει η μετοχή της Intel. Η εταιρεία κατασκευής επεξεργαστών ανακοίνωσε ότι τα έσοδα θα παραμείνουν αμετάβλητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v