Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παραμένει σε ιστορικά υψηλά η Wall Street

Η πυρηνική συμφωνία στο Ιράν θρέφει την επενδυτική διάθεση για ρίσκο και διατηρεί τη Wall σε παρθένα εδάφη με ιστορικά ρεκόρ. Κατακτά τις 4.000 μονάδες ο δείκτης Nasdaq. Βουτιά πετρελαίου στα $94. Εκτίναξη σε αεροπορικές-μεταφορικές μετοχές.

Παραμένει σε ιστορικά υψηλά η Wall Street

Πάνω από τα ιστορικά υψηλά που κατέκτησαν την περασμένη εβδομάδα παραμένουν οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς ο ενθουσιασμός για την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν αυξάνει τις επενδυτικές διαθέσεις για ρίσκο και οι τιμές του πετρελαίου πέφτουν.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,19% στις 16.095 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,11% στις 1.806 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται με άνοδο 0,11% στις 3.997 μονάδες. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq προσπερνά συχνά τις 4.000 μονάδες στην σημερινή συνεδρίαση και κατακτά έτσι με τη σειρά του ένα σημαντικό ψυχολογικό φράγμα που δεν είχε παραβιάσει από το 2000.

To συμβόλαιο του αργού στη Νέα Υόρκη χάνει σχεδόν 1,5 δολ. στα 94 δολ. ανά βαρέλι, μετά τη συμφωνία για πυρηνικό μορατόριουμ της Τεχεράνης με πέντε άλλες μεγάλες διεθνείς δυνάμεις. Η προοπτική μεγάλης εισροής ιρανικού πετρελαίου στις αγορές μετά τη συμφωνία επιβαρύνει πολύ τις τιμές του πετρελαίου.

Η πτώση των τιμών του πετρελαίου θεωρείται «καλή για την ανάπτυξη και άρα καλή για τις μετοχές» όπως σχολιάζουν αναλυτές. Η κλίση προς το ρίσκο ασκεί πιέσεις και στις τιμές του χρυσού, και το συμβόλαιο του πολύτιμου μετάλλου στη Ν. Υόρκη υποχωρεί 1,25% στα 1.230 δολάρια.

Κατά τα άλλα, η περίοδος ανακοινώσεων επιχειρηματικών αποτελεσμάτων τριμήνου έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και η J.C. Penney είναι από τις λίγες μεγάλες επιχειρήσεις που κοινοποιούν μεγέθη σήμερα.

Η πτώση των τιμών πετρελαίου ευνοεί τους μεταφορικούς κλάδους: η Delta Air Lines ενισχύεται 2,8%, ενώ η US Airways Group 1%.

Από το στατιστικό μέτωπο, αναμένονται μόνο στοιχεία για την αγορά ακινήτων.

Ο δείκτης Dow έκλεισε σε επίπεδα ρεκόρ πάνω από τις 16.000 μονάδες για πρώτη φορά, την Παρασκευή κι η Wall Street ολοκλήρωσε την 7η συνεχόμενη ανοδική εβδομάδα της.

Ο S&P 500 έκλεισε πάνω από τις 1.800 μονάδες για πρώτη φορά στην Ιστορία, καταθέτοντας το 37ο ρεκόρ της φετινής χρονιάς.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v