Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηρεμα ξεκινά η Wall Street τον Δεκέμβριο

Με ήπιες διαθέσεις επιστρέφουν οι επενδυτές στην Wall από το εορταστικό τετραήμερο. Πλούσια η εβδομάδα σε στατιστικά μεγέθη. Βουτιά χρυσού 2% λόγω δείκτη ISM. Κινητικότητα στο λιανικό και ηλεκτρονικό εμπόριο, κέρδη για ebay και Amazon.

Μικρές διακυμάνσεις επικρατούν στο αμερικανικό χρηματιστήριο με την επιστροφή των επενδυτών από το εορταστικό τετραήμερο, σε μια εβδομάδα δραστήρια σε στατιστικές ανακοινώσεις, που ξεκινούν σήμερα με τα μεγέθη για τους δείκτες μεταποίησης.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,2% στις 16.057 μονάδες, ο S&P ενισχύεται ελαφρώς στις 1.806 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σταθεροποιείται στις 4.059 μονάδες.

Η Wall Street έκλεισε την Παρασκευή με άνοδο 0,1% για τον δείκτη Dow στην εβδομάδα και 3,5% στον μήνα Νοέμβριο και άνοδο 1,7% και 3,6% αντιστοίχως για τον S&P 500.

Η αμερικανική αγορά παρέμεινε κλειστή την Πέμπτη για τον εορτασμό της Ημέρας των Ευχαριστιών και ημι-λειτούργησε την Παρασκευή.

Βαρύτητα στις επενδυτικές κινήσεις έχουν τα μεγέθη που ανακοινώνονται για την πορεία του εορταστικού τετραήμερου των Ευχαριστιών, που αποτελεί σημαντικό βαρόμετρο για τις πωλήσεις του αμερικανικού λιανεμπορίου.

Κινητικότητα εμφανίζουν οι μετοχές των eBay (+3%) και Amazon (+1%) που αντιδρούν στις ανακοινώσεις μεγεθών για τις online καταναλωτικές αγορές.

Η εβδομάδα θα περιέχει επίσης σημαντικές μακροοικονομικές ανακοινώσεις, και ειδικά τα μεγέθη για την απασχόληση την Παρασκευή.

Σήμερα στο επίκεντρο βρίσκονται τα στοιχεία για την μεταποίηση. Ο δείκτης μεταποίησης ISM ενισχύθηκε περαιτέρω τον Νοέμβριο στην αμερικανική αγορά. Διαμορφώθηκε στο 57,3, υψηλότερα από τις εκτιμήσεις.

Οι δείκτες μεταποίησης που ανακοινώθηκαν για την Κίνα και την ευρωζώνη έδειξαν μεγέθη καλύτερα από τα αναμενόμενα.

Η βελτίωση της αμερικανικής οικονομίας που υπέδειξε ο δείκτης ISM στις ΗΠΑ, φέρνει κοντύτερα την προοπτική ανάκλησης των παροχών ρευστότητας από την Fed και ασκεί έντονες πιέσεις στον χρυσό

Το συμβόλαιο του πολυτίμου μετάλλου στην Νέα Υόρκη διολισθαίνει 2% ή 25 δολ. στα 1.226 δολ. ανά ουγκιά. 

 

 

Στις υπόλοιπες αγορές, πτώση εμφανίζουν οι τιμές του χρυσού και του πετρελαίου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v