Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δανία: Η κεντρική τράπεζα αρχίζει το ...tapering

Mε αυτή την ανακοίνωση, η Δανία αρχίζει να εφαρμόζει την στρατηγική σταδιακής απόσυρσης από τους μηχανισμούς παροχής ρευστότητας, το αποκαλούμενο tapering.

Δανία: Η κεντρική τράπεζα αρχίζει το ...tapering

Η κεντρική τράπεζα της Δανίας θα αποκλιμακώσει τα έκτακτα μέτρα που έθεσε σε εφαρμογή στο ζενίθ της χρηματοπιστωτικής κρίσης, καθώς πληθαίνουν οι ενδείξεις σταθεροποίησης στις πιστωτικές αγορές της χώρας.

Η κεντρική τράπεζα από τον Ιούλιο θα σταματήσει να διαθέτει δάνεια έξι μηνών με το βασικό επιτόκιο δανεισμού 0,2% και πλέον δεν θα δέχεται μετοχές και τραπεζικά δάνεια ως εγγυήσεις, όπως αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση. Τα δάνεια που έχουν ήδη εκδοθεί θα διατηρηθούν ως έχουν έως την λήξη τους.

Mε αυτή την κίνηση, η Δανία αρχίζει να εφαρμόζει την στρατηγική σταδιακής απόσυρσης από τους μηχανισμούς παροχής ρευστότητας, το αποκαλούμενο "tapering" που αναμένεται να ξεκινήσουν και άλλες μεγάλες κεντρικές τράπεζες, όπως η αμερικανική Fed, όταν πειστούν για την ανάκαμψη των οικονομιών τους. 

Η κεντρική τράπεζα της Κοπεγχάγης ενεργοποίησε δύο επιχειρήσεις μακροπρόθεσμου δανεισμού LTRO πέρσι, καθώς δεν απέδιδαν οι παρατάσεις που είχε προηγουμένως προσφέρει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v