Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Ανοδος 2,9% στις πωλήσεις την Black Friday

Έρευνα της Εθνικής Ομοσπονδίας Λιανικών Πωλήσεων έδειξε ότι οι αγορές σε καταστήματα και από ιστοσελίδες αυξήθηκαν μόλις 2,9% στα 57,4 δισ. δολάρια στο τετραήμερο εκπτώσεων που ξεκίνησε στις 28 Νοεμβρίου.

ΗΠΑ: Ανοδος 2,9% στις πωλήσεις την Black Friday
Στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2009 παρέμειναν οι δαπάνες της Black Friday στις ΗΠΑ, ενισχύοντας τις εκτιμήσεις ότι οι αλυσίδες λιανικών πωλήσεων θα προχωρήσουν σε ακόμα βαθύτερες εκπτώσεις κατά την εορταστική περίοδο, κάτι που θα πλήξει περαιτέρω τα περιθώρια κερδοφορίας τους.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, έρευνα της Εθνικής Ομοσπονδίας Λιανικών Πωλήσεων έδειξε ότι οι αγορές σε καταστήματα και από ιστοσελίδες αυξήθηκαν κατά μόλις 2,9% στα 57,4 δισ. δολάρια στο τετραήμερο εκπτώσεων που ξεκίνησε στις 28 Νοεμβρίου, την Ημέρα των Ευχαριστιών. Πρόκειται για τα χαμηλότερα επίπεδα από το 2009.

Ενώ 141 εκατ. άνθρωποι προχώρησαν σε αγορές, αριθμός αυξημένος κατά περίπου 2 εκατ. σε σχέση με πέρυσι, ωστόσο οι μέση καταναλωτική δαπάνη ήταν μειωμένη κατά 3,9% στα 407,02 δολάρια, όπως έδειξε η έρευνα.

Σημειώνεται πως οι πωλήσεις του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου αντιστοιχούν στο 20-40% των ετήσιων εσόδων των αμερικανικών επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου, και στο 20% των κερδών τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v