Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Coeure: Πιθανά νέα μέτρα νομισματικής χαλάρωσης από ΕΚΤ

Η ΕΚΤ μπορεί να λάβει νέα μέτρα νομισματικής χαλάρωσης, δήλωσε το μέλος του Δ.Σ. της κεντρικής τράπεζας Benoit Coeure. Μικρό το περιθώριο για αύξηση του πληθωρισμού στο 2% βραχυπρόθεσμα.

Coeure: Πιθανά νέα μέτρα νομισματικής χαλάρωσης από ΕΚΤ

Ο αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Benoit Coeure, δήλωσε πως δεν μπορεί να αποκλείσει περαιτέρω νομισματική χαλάρωση στην ευρωζώνη.

Σε συνέντευξη του στην γερμανική Die Zeit o κ. Coeure ανέφερε ακόμα πως αναμένει ότι ο πληθωρισμός θα παραμείνει κοντά αλλά κάτω από το στόχο του 2% της κεντρικής τράπεζας.

"Είναι αλήθεια πως εξαιτίας της αδύναμης οικονομίας, υπάρχει μικρό περιθώριο για αύξηση των τιμών" σημείωσε στη γερμανική εφημερίδα το μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ.

"Αλλά περιμένουμε πως μεσοπρόθεσμα ο πληθωρισμός θα επιστρέψει κοντά στο 2%. Δεν μπορούμε να δώσουμε ένα πιο ακριβές χρονοδιάγραμμα, αλλά σίγουρα δεν μιλάμε για μια δεκαετία ή για μια γενιά" πρόσθεσε.

"Είμαστε αισιόδοξοι πως ο πληθωρισμός θα επιστρέψει σταδιακά πίσω στο 2%, κυρίως επειδή η οικονομία της ευρωζώνης θα βγει από την ύφεση" υπογράμμισε. "Αλλά φυσικά πρέπει να εποπτεύουμε την κατάσταση προσεκτικά" τόνισε.

Όπως μεταδίδει το MNI, o κ. Couere ανέφερε πως η μείωση του επιτοκίου καταθέσεων σε αρνητικό επίπεδο είναι μια επιλογή που εξετάζει η ΕΚΤ, καθώς και ένας τρίτος γύρος LTRO.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v