Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

GM: Λουκέτο στα εργοστάσια της Αυστραλίας

Μετά τη Ford και η General Motors ανακοινώνει το κλείσιμο των δύο εργοστασίων της στην Αυστραλία. Φόβοι ότι θα ακολουθήσει και η Toyota. Το ακριβό αυστραλιανό δολάριο και το υψηλό κόστος παραγωγής οι βασικοί παράγοντες.

GM: Λουκέτο στα εργοστάσια της Αυστραλίας

Συναγερμός έχει σημάνει στον κλάδο αυτοκινήτου της Αυστραλίας μετά την αιφνιδιαστική ανακοίνωση της General Motors ότι θα σταματήσει την κατασκευή αυτοκινήτων στη χώρα. Η αμερικανική εταιρεία ανάφερε ως αιτία το υψηλό κόστος παραγωγής στην Αυστραλία αλλά και το επώδυνα ακριβό νόμισμα της χώρας. Αρκετοί αναλυτές εκτιμούν ότι μπορεί να ακολουθήσει και η Toyota Motor Corp.

«Όπως κι αν κοιτάξουμε τα νούμερα, δεν υπάρχει κανένας τρόπος να φανεί βιώσιμο ένα επιχειρηματικό σχέδιο για την κατασκευή αυτοκινήτων σε αυτή τη χώρα» δήλωσε ο γενικός διευθυντής Mike Devereux ανακοινώνοντας ότι τα εργοστάσια στο Holden και τη Victoria. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Dan Akrson έκανε λόγο για «τέλεια καταιγίδα» αρνητικών παραγόντων όπως το επίμονα ακριβό νόμισμα, το υψηλό κόστος παραγωγής σε μία μικρή, κατακερματισμένη και ιδιαιτέρως ανταγωνιστική αγορά.

Ειδικότερα το κλείσιμο στο εργοστάσιο του Holden θεωρείται θέμα εθνικής υπερηφάνειας και αναμένεται να δημιουργήσει ασφυκτικές πιέσεις στη συντηρητική κυβέρνηση του Tony Abbott για αναπτυξιακά μέτρα.

Επισημαίνεται ότι το Μάιο η Ford Motor είχε δηλώσει πως θα κλείσει τα δύο δικά της εργοστάσια στην Αυστραλία τον Οκτώβριο του 2916.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v