Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διατηρεί την ανοδική τάση η Wall Street

Συντηρεί την ανοδική τάση η Wall Street με μικρή άνοδο για τους βασικούς δείκτες. Αναμένεται κατεύθυνση από τις ομιλίες τριών κορυφαίων στελεχών της Fed. Πιέσεις στις μετοχές αεροπορικών και μεταφορικών λόγω της έντονης κακοκαιρίας.

Σταθεροποιητική εικόνα εμφανίζουν οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, αναζητώντας κατεύθυνση από τις ομιλίες των «σοφών» της Federal Reserve και τις ενδείξεις τους για την πιστωτική πολιτική.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται ελαφρώς στις 16.023 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,22% στις 1.809 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,24% υψηλότερα στις 4.072 μονάδες.

Ο δείκτης Dow Jones Industrial Average εκτινάχθηκε σχεδόν 200 μονάδες την Παρασκευή στην Wall Street κι έκλεισε πάνω από τις 16.000 μονάδες, ενώ και ο S&P κατέκτησε εκ νέου το «ψυχολογικό» φράγμα των 1.800 μονάδων.

Η εκτίναξη εκδηλώθηκε μετά από 5 συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις.

Τις απώλειες είχαν προκαλέσει κατά κύριο λόγο τα ευνοϊκά στατιστικά μεγέθη για την αμερικανική οικονομία, που θεωρείται ότι επιταχύνουν την έναρξη της ανάκλησης του προγράμματος παροχής ρευστότητας από την κεντρική τράπεζα.

Από το στατιστικό μέτωπο δεν έχουν προγραμματιστεί σημαντικές ανακοινώσεις, ενώ από το επιχειρηματικό μετωπο κυριαρχούν τα μηνιαία μεγέθη πωλήσεων της McDonalds.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις ομιλίες τριών στελεχών της Fed, των Jeffrey Lacker από την κεντρική τράπεζα του Ρίτσμοντ, τον James Bullard του Σεν Λιούις και τον Richard Fisher του Ντάλας.

Με ενδιαφέρον παρακολουθούν οι επενδυτές και τις συνομιλίες για την επίτευξη συμφωνίας πάνω στον προϋπολογισμό. Ορισμένοι παρατηρητές εκτιμούν ότι μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία πριν τις εορταστικές διακοπές.

Τα μεγέθη πωλήσεων Νοεμβρίου της McDonald's δεν ικανοποίησαν την αγορά και η μετοχή της υποχωρεί 0,67%.

Η μετοχή της Given Imaging εκτινάσσεται 25% μετά την απόφαση της Covidien να την εξαγοράσει.

Αρνητικά αντιδρούν οι μετοχές αεροπορικών επιχειρήσεων όπως της AMR καθώς και εταιριών επίδοσης δεμάτων FedEx και United Parcel Service στην έντονη κακοκαιρία που πλήττει πολλές περιοχές των ΗΠΑ, προκαλώντας ακυρώσεις πτήσεων και προβλήματα στις μεταφορές.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v