Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποίηση της Wall Street στα επίπεδα ρεκόρ

Με προσεκτικά βήματα κινείται η Wall καθώς οι βασικοί δείκτες βρίσκονται σε επίπεδα ρεκόρ, λίγες εβδομάδες πριν την λήξη του έτους. Μικρές, μικτές μεταβολές για S&P και Dow. Στάση αναμονής για την πολιτική της Fed. Κερδίζει $30 ο χρυσός.

Σταθεροποιητική εικόνα εμφανίζουν οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, μετά την αναρρίχηση του δείκτη Standard & Poor's 500 σε επίπεδα ρεκόρ στην χθεσινή συνεδρίαση.

Μετά από ήπια πτωτικό άνοιγμα, αυτή την ώρα οι πιέσεις εντείνονται λίγο και ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,3% στις 15.978 μονάδες, ο S&P υποχωρεί 0,3% στις 1.803 μονάδες, ενώ ο Nasdaq εμφανίζει πτώση 0,24% στις 4.059 μονάδες.

Ο S&P 500 έχει ενισχυθεί κάθε Δεκέμβριο μετά το 2007 συμφωνα με το Bloomberg. Ο δείκτης της ευρύτερης αγοράς στην Wall Street έχει εμφανίσει ράλι 27% μέχρι στιγμής στο έτος, με την καλύτερη πορεία από το 1997.

Η παροχή ρευστότητας στο σύστημα από την κεντρική τράπεζα έχει συμβάλλει αποφασιστικά στο χρηματιστηριακό ράλι τιμών. Το ενδιαφέρον των επενδυτών εστιάζεται πλέον στο πότε θα ξεκινήσει η Fed να περιορίζει την παροχή ρευστότητας.

Από τους 35 αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg, οι 12 περιμένουν ότι η αρχή θα γίνει στην συνεδρίαση της Fed στις 18 Δεκεμβρίου, 9 στην συνεδρίαση του Ιανουαρίου και 14 τον Μάρτιο.

Η σημερινή συνεδρίαση δεν περιέχει ιδιαίτερες κατευθύνσεις από το στατιστικό μέτωπο όσον αφορά τις επιρροές στην στρατηγική της κεντρικής τράπεζας.

Ανακοινώθηκε μονο ότι ο δείκτης εμπιστοσύνης μικρών επιχειρήσεων βελτιώθηκε τον Νοέμβριο στις ΗΠΑ και η έρευνα στον κλάδο έδειξε πρόθεση αύξησης των προσλήψεων και επέκτασης. Ο δείκτης National Federation of Independent Business βελτιώθηκε 0,9 μονάδες στο 92,5.

Στατιστικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι ανακοινώσεις από άλλες μεγάλες οικονομίες και ειδικά η ανακοίνωση εκτίναξης 10% στην βιομηχανική παραγωγή της Κίνας τον Νοέμβριο στο 12μηνο.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της 3D Systems ενισχύεται 1,4% κατόπιν αναβάθμισης από την Deutsche Bank. Η Analogic Corp. βουλιάζει 11% καθώς τα αποτελέσματά της δεν ικανοποίησαν τους αναλυτές.

Η Toll Brothers κερδίζει 3% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, ενώ η Texas Instruments υποχωρεί ελαφρώς.

Στις υπόλοιπες αγορές, ο χρυσός ενισχύεται αισθητά, με το συμβόλαιο στην Νέα Υόρκη 2,3% υψηλότερα στα 1.263 δολ. ανά ουγκιά.

Το συμβόλαιο του πετρελαίου ενισχύεται 1,02% στα 98,31 δολ. ανά βαρέλι.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v