Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος στη Wall με νέο ρεκόρ για τον S&P

Οριακά κέρδη στη Wall Street με στήριξη από τα επιχειρηματικά deals. Στο επίκεντρο οι επικείμενες αποφάσεις της Fed για μείωση των προγραμμάτων ρευστότητας. "Άλμα" 9,3% για τη μετοχή του Twitter. Άνοδος για πετρέλαιο, πτώση για χρυσό.

Κέρδη στη Wall Street με τους επενδυτές να εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στις πληροφορίες για τον πιθανό χρόνο έναρξης περιορισμού των προγραμμάτων ρευστότητας από τη Fed μετά τα καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία απασχόλησης και μεταποίησης που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ.

Όπως επισημαίνει ο αναλυτής της Greenwood Capital, Walter Todd, "οι επενδυτές αρχίζουν να συμβιβάζονται με την ιδέα του περιορισμού των προγραμμάτων ρευστότητας καθώς αναγνωρίζουν πλέον ότι η αμερικανική οικονομία κινείται σταθερά ανοδικά.

Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στις ομιλίες τριών στελεχών της Fed και συγκεκριμένα των Jeffrey Lacker, James Bullard και Richard Fisher, καθώς θα δώσουν ενδείξεις αναφορικά με τις προθέσεις του για το QE.

Ενδεικτικά ο Lacker υποστήριξε στην ομιλία του, ότι στη συνάντηση των στελεχών της Fed την επόμενη εβδομάδα θα τεθεί επί τάπητος το ζήτημα της σταδιακής μείωσης των προγραμμάτων ρευστότητας.

Επιπλέον και ο Bullard δήλωσε ότι πλέον είναι ενισχυμένη η πιθανότητα για «tapering".

Πέρα όμως από τη Fed στο επίκεντρο βρίσκονται και οι διαπραγματεύσεις για την ψήφιση του προϋπολογισμού στις ΗΠΑ με πολλούς αναλυτές να εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι οι συνομιλίες σύντομα θα έχουν αίσιο τέλος.

Στο εταιρικό μέτωπο η μετοχή της Sysco εκτοξεύτηκε 14% μετά τη συμφωνία εξαγοράς της ανταγωνίστριας εταιρείας US Food έναντι συνολικού αντίτιμου 3,5 δισ. δολάρια.

Αντίστοιχα "άλμα" 9,3% σημείωσε και η μετοχή του Twitter.

Στον αντίποδα η μετοχή της McDonalds Corp. υποχώρησε 1,3% μετά την ανακοίνωση κατώτερων των αναμενόμενων πωλήσεων το Νοέμβριο.

Στη Wall, ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,03% στις 16.025,53 μονάδες, ο S&P κινήθηκε ανοδικά 0,18% στις 1.808,37 μονάδες, καταγράφοντας νέο ιστορικό ρεκόρ και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε υψηλότερα 0,15% στις 4.068,75 μονάδες.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας διαμορφωνόταν στα 6,09 δολ. με άνοδο 3,3% ενώ το δικαίωμα της Coca Cola HBC παρέμενε αμετάβλητο σε σχέση με την Παρασκευή στα 27,72 δολ.

Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ ενισχύθηκε περεταίρω έναντι του δολαρίου στο 1,3674 δολ. Παράλληλα το δολάριο κινήθηκε ανοδικά 0,1% έναντι του γεν στα 103,05.

Στην αγορά ομολόγων η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχώρησε κατά μία μονάδα βάσης στο 2,85%..

Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 1,1% στα 97,43 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ η τιμή του χρυσού υποχώρησε 0,25% στα 1.242 δολ./oz

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v