Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρίτη συνεδρίαση απωλειών στη Wall

Νέες πιέσεις στη Wall Street. Κάτω από τις 4.000 ο Nasdaq. Ικανοποίησαν οι λιανικές πωλήσεις ενώ απογοήτευσε η απασχόληση. Παραμένει στο επίκεντρο η Fed για QE. Άλμα 5% για τη μετοχή της Facebook. Πτώση 2,5% για το χρυσό.

Σε πτωτικό κανάλι παρέμεινε και σήμερα η Wall Street μετά τα διττά μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σε απασχόληση και λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ με τους επενδυτές για άλλη μια συνεδρίαση να εστιάζουν την προσοχή τους στις επικείμενες αποφάσεις της Fed για τα προγράμματα ποσοτικής χαλάρωσης.

Αναλυτικά, οι αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας αυξήθηκαν κατά 68.000 αιτήσεις την προηγούμενη εβδομάδα στις 368.000 την ώρα που οι αναλυτές ανέμεναν μικρότερη αύξηση έως τις 320.000 αιτήσεις.

Στον αντίποδα οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν περισσότερο από όσο αναμενόταν ήτοι κατά 0,7% έναντι 0,4% τον προηγούμενο μήνα. Στο 12μηνο οι εμπορικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 4,7%.

Επιπλέον ο δείκτης τιμών εισαγωγών μειώθηκε 0,6% το Νοέμβριο ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μεγαλύτερη μείωση 0,7%.

Σημειώνεται ότι οι επενδυτές παρακολουθούν με ιδιαίτερη προσοχή τις μακροοικονομικές ανακοινώσεις καθώς αναμένεται είτε να ενισχύσουν είτε να αποδυναμώσουν τα επιχειρήματα στελεχών της Fed υπέρ ή κατά της μείωσης των προγραμμάτων ρευστότητας. Αξίζει να αναφερθεί ότι σύμφωνα με σχετικά πρόσφατη έρευνα του Bloomberg σημαντική μερίδα οικονομολόγων πιστεύει ότι η μείωση του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων θα ξεκινήσεις εντός του Δεκεμβρίου.

Στο εταιρικό μέτωπο, η μετοχή της Cisco Systems υποχώρησε για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση, σε χαμηλό Μαΐου, με τον CEO του ομίλου να υποστηρίζει ότι οι κατώτερες των αναμενόμενων πωλήσεις στο τρίμηνο οφείλονται στην επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης των αναδυόμενων αγορών.

Στον αντίποδα η μετοχή του Facebook ενισχύθηκε 5% καθώς στο τέλος της συνεδρίασης θα αντικαταστήσει τον τίτλο της Teradyne Inc. στον δείκτη S&P.

Στη Wall, ο Dow Jones υποχώρησε 0,66% στις 15.739,50 μονάδες, ο S&P κινήθηκε πτωτικά 0,38% στις 1.775,50 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε χαμηλότερα 0,14% στις 3.998,40 μονάδες.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας διαμορφωνόταν στα 5,91 δολ. με πτώση 0,6% και αντίστοιχα το δικαίωμα της Coca Cola HBC υποχωρούσε 2,9% στα 26,68 δολ.

Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ υποχώρησε για δεύτερη διαδοχική ημέρα έναντι του δολαρίου στο 1,3765 δολ. Παράλληλα το δολάριο ενισχύθηκε 0,5% έναντι του γεν στα 102,93.

Στην αγορά ομολόγων η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητη σε σχέση με την Τετάρτη στο 2,86% ενώ η απόδοση του 30ετούς υποχώρησε κατά μία μονάδα βάσης στο 3,88%.

Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε οριακά στα 97,46 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού κινήθηκε πτωτικά 2,5% στα 1.225 δολ./oz.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v