Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εναλλαγή προσήμων στη Wall

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι δείκτες στη Wall, μετά από τρεις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις. Σε υψηλό πέντε ετών έναντι του γεν το δολάριο. Ενισχύεται ο χρυσός. Απώλειες για το πετρέλαιο. Κέρδη 12% για την μετοχή της Adobe.

Μεταξύ κερδών και απωλειών κινούνται οι δείκτες στη Wall μετά από το τριήμερο πτωτικό σερί, με τη συμφωνία για τον προϋπολογισμό και τις εκτιμήσεις για τις κινήσεις της Fed να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,05% στις 15.748 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,01% υψηλότερα στις 3.998 μονάδες και ο S&P διολισθαίνει 0,03% στις 1.775 μονάδες.

Την Παρασκευή το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε πως ο δείκτης τιμών παραγωγού κατέγραψε το Νοέμβριο πτώση 0,1%. Σημειώνεται πως είναι ο τρίτος συνεχόμενος μήνας που καταγράφεται πτώση του δείκτη.

Την Πέμπτη η Βουλή των Αντιπροσώπων πέρασε δικομματική συμφωνία για τον προϋπολογισμό, αποτρέποντας ένα νέο «λουκέτο» σε υπηρεσίες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Η Γερουσία αναμένεται να εγκρίνει την συμφωνία την επόμενη εβδομάδα.

Η συμφωνία για τον προϋπολογισμό είναι ένας από τους παράγοντες που αυξάνει τις προσδοκίες ότι η Fed θα προχωρήσει σε μείωση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης την επόμενη εβδομάδα.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός ενισχύεται 0,66% στα 1.233 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ το πετρέλαιο διολισθαίνει 1,09% στα 96,46 δολάρια το βαρέλι.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, της βρετανικής λίρας και του γεν.
Το δολάριο αναρριχήθηκε σε υψηλό πενταετίας έναντι του γεν. Το αμερικάνικο νόμισμα άγγιξε τα 103,92 γεν που είναι και το υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2008, ενώ για τον τελευταίο μήνα η άνοδος ανέρχεται στο 4,6%.

Άλμα 12% πραγματοποιεί η μετοχή της Adobe, καθώς το τέταρτο τρίμηνο οι χρήστες του online λογισμικού ήταν περισσότεροι από ότι προέβλεπαν οι αναλυτές.

Η μετοχή της Texas Industries πραγματοποιεί ράλι 12%, ύστερα από πληροφορίες ότι αναζητά αγοραστές.
Βουτιά 11% σημειώνει η μετοχή της Anadarko Petroleum, μετά την απόφαση δικαστηρίου πως μπορεί να χρειαστεί να πληρώσει ως και $14 δισ. σε υπόθεση που σχετίζεται με την Tronox.

Η μετοχή της Restoration Hardware Holdings διολισθαίνει 8,1%, μετά την ανακοίνωσε πως παραιτήθηκε ο CEO, Carlos Alberini. Η Piper Jaffray υποβάθμισε την μετοχή σε neutral από overweight.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v