Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εβδομαδιαίες απώλειες 1,7% για Dow και S&P

Σταθεροποιητικά έκλεισε η Wall Street με τη προσοχή στραμμένη στις επικείμενες αποφάσεις της Fed για τα προγράμματα ρευστότητας. Εβδομαδιαία πτώση 1,5% για Nasdaq.Σε υψηλό 5 ετών το δολάριο έναντι του γεν.

Η έγκριση του προϋπολογισμού από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και τα καλά οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν εντός της εβδομάδας κράτησαν σε θετικό έδαφος τους Dow και Nasdaq.

Αναλυτικά, η χρηματιστηριακή αγορά υποδέχτηκε θετικά την έγκριση του αμερικανικού προϋπολογισμού από τη Βουλή των Αντιπροσώπων καθώς αποκλείει νέες περιπέτειες για την αμερικανική οικονομία όπως είχε συμβεί προ τριμήνου όταν το χρέος είχε πιάσει ταβάνι και πολλές δημόσιες υπηρεσίες είχαν βάλει λουκέτο λόγω των αυτόματων περικοπών στις δαπάνες.

Ωστόσο οι επενδυτές παραμένουν προβληματισμένοι αναφορικά με την επικείμενη απόφαση της Fed για περιορισμό των προγραμμάτων ρευστότητας ακόμα και εντός του Δεκεμβρίου.

Στο εταιρικό μέτωπο, η μετοχή της Adobe εκτοξεύτηκε 12,8% καθώς στο δ' τρίμηνο οι χρήστες του online λογισμικού αυξήθηκαν περισσότερο απ' όσο ανέμεναν οι αναλυτές.

Επιπλέον ο τίτλος του Twitter κινήθηκε ανοδικά 7% στα 59,24 δολάρια, πιάνοντας νέο υψηλό.

Αντίστοιχα η μετοχή της Texas Industries ενισχύθηκε άνω του 10% μετά τη γνωστοποίηση ότι η διοίκηση του ομίλου με σύμβουλο τη Citigroup ψάχνει για αγοραστή. Σύμφωνα με πληροφορίες ενδιαφέρον φέρεται να έχει εκφράσει η Holcim Ltd και η Vulcan Materials.

Στον αντίποδα ο τίτλος της Anadarko Petroleum υποχώρησε 6,5% μετά από απόφαση δικαστηρίου για πληρωμή έως και 14 δισ. δολάρια σε υπόθεση με σχετική με τη Tronox.

Στη Wall, ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,10% στις 15.755,36 μονάδες, ο S&P κινήθηκε πτωτικά 0,01% στις 1.775,32 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε υψηλότερα 0,06% στις 4.00,98 μονάδες.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας διαμορφωνόταν στα 5,83 δολ. με πτώση 1,4% και αντίστοιχα το δικαίωμα της Coca Cola HBC υποχωρούσε 1,5% στα 26,26 δολ.

Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ υποχώρησε για τρίτη διαδοχική ημέρα έναντι του δολαρίου στο 1,3727 δολ. Παράλληλα το δολάριο ενισχύθηκε σε υψηλό 5 ετών έναντι του γεν στα 103,15.

Στην αγορά ομολόγων η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχώρησε από το υψηλό μίας εβδομάδας κατά μία μονάδα βάσης στο 2,87%.

Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε 0,9% στα 96,60 δολάρια ανά βαρέλι, καταγράφοντας εβδομαδιαίες απώλειες 1,1% ενώ η τιμή του χρυσού κινήθηκε ανοδικά 0,8% στα 1.234,60 δολ./oz., καταγράφοντας εβδομαδιαία κέρδη 0,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v