Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

BlackRock: Αύξησε το μερίδιο στην Telecom Italia στο 10,1%

Η αναπάντεχη κίνηση της BlackRock έγινε λίγο πριν την γενική συνέλευση των μετοχών της Telecom Italia κατά την οποία οι μέτοχοι θα κληθούν να ψηφίσουν πρόταση απομάκρυνσης του σημερινού διοικητικού συμβουλίου.

BlackRock: Αύξησε το μερίδιο στην Telecom Italia στο 10,1%

Η BlackRock ανακοίνωσε ότι έχει εξασφαλίσει μερίδιο 10,1% στην Telecom Italia, σε μια κίνηση που δείχνει κλιμάκωση της μάχης για τον έλεγχο του ιταλικού τηλεπικοινωνιακού ομίλου.

Η αναπάντεχη κίνηση της BlackRock έγινε λίγο πριν την γενική συνέλευση των μετοχών της Telecom Italia την Παρασκευή, κατά την οποία οι μέτοχοι θα κληθούν να ψηφίσουν πρόταση του μειοψηφικού μετόχου Findim για απομάκρυνση του σημερινού διοικητικού συμβουλίου, που κατά την Findim δεν λειτουργεί υπέρ των συμφερόντων της εταιρίας.

Επίσης, λίγους μήνες πριν, η Telefonica SA δέχτηκε αύξηση του μεριδίου στην holding company που έχει τον έλεγχο της Telecom Italia.

Ο μεγαλύτερος μέτοχος της Telecom Italia είναι η Telco, holding company με μερίδιο 22,4%, η οποία ανήκει σε Intesa Sanpaolo, Assicurazioni Generali, Mediobanca και Telefónica.

Η BlackRock είναι τώρα ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της Telecom Italia μετά την Telco.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v