Σημαντικά κέρδη για τον DAX (update)

Σε μίνι ράλι επιδίδονται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια υπό την καθοδήγηση μετοχών αεροπορικών εταιριών, που αντιδρούν στην υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου. Οι πτωτικές τάσεις με τις οποίες άνοιξαν το πρωί οι ευρωαγορές αντιστράφηκαν μετά την επίσπευση της παράδοσης της εξουσίας στο Ιράκ. Σημαντική η άνοδος του γερμανικού DAX.

Σε μίνι ράλι επιδίδονται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια υπό την καθοδήγηση μετοχών αεροπορικών εταιριών, που αντιδρούν στην υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου.

Οι πτωτικές τάσεις με τις οποίες άνοιξαν το πρωί οι ευρωαγορές ακολουθώντας την πτώση της Wall Street, αντιστράφηκαν μετά την επίσπευση της παράδοσης της εξουσίας στο Ιράκ, που άσκησε πιέσεις στις τιμές του πετρελαίου και δημιούργησε ελπίδες εκτόνωσης της κρίσης σε αυτή την ”εύφλεκτη” περιοχή της Μέσης Ανατολής. Πτωτικές τάσεις διατηρούν οι μετοχές των πετρελαϊκών εταιριών.

Οι βασικοί δείκτες στις 15 από τις 17 δυτικοευρωπαϊκές αγορές κινούνται με κέρδη. Ο FTSE ενισχύεται 0,52% στις 4.517 μονάδες, ενώ ο DAX κερδίζει 1,09% στις 4.056 μονάδες και ο CAC 0,81% στις 3.772 μονάδες.

Η μετοχή της British Airways ενισχύεται 1%, ενώ της Iberia Lineas Aereas de Espana 0,4%. Η ΒΡ υποχωρεί 0,3% και η Total 0,4%.

Με κέρδη 1,2% αντιδρά η μετοχή της Credit Suisse στο πρόγραμμα αναδιοργάνωσης που ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα και στις φήμες απέκδυσης της ασφαλιστικής μονάδας που ”ακούγονται” σήμερα.

Σημαντικές απώλειες της τάξης του 1,2% παρουσιάζει η μετοχή της Arcelor, της μεγαλύτερης χαλυβουργίας στον κόσμο, που ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει χρεόγραφα αξίας 1 δισ. ευρώ προκειμένου να συγκεντρώσει κεφάλαια για να χρηματοδοτήσει την εξαγορά μεριδίου πλειοψηφίας στη βραζιλιάνικη Cia Siderurgica de Tubarao.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v