Επισπεύσθηκε η παράδοση της εξουσίας στο Ιράκ

Επισπεύσθηκε η παράδοση της εξουσίας στο Ιράκ στη μεταβατική κυβέρνηση και πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 10:30 τοπική ώρα, όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία, καθώς οι αμερικανικές δυνάμεις θέλησαν να αποτρέψουν κλιμάκωση των εκρήξεων βίας στη Μέση Ανατολή.

Επισπεύσθηκε η παράδοση της εξουσίας στο Ιράκ
Επισπεύσθηκε η παράδοση της εξουσίας στο Ιράκ στην μεταβατική κυβέρνηση και πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 10:30 τοπική ώρα, όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία, καθώς οι αμερικανικές δυνάμεις θέλησαν να αποτρέψουν κλιμάκωση των εκρήξεων βίας στη Μέση Ανατολή.

Η τελετή της παράδοσης ήταν πολύ διακριτική και πραγματοποιήθηκε στη Βαγδάτη, όπου ο Αμερικανός διοικητής Paul Bremer παρέδωσε τα σχετικά επίσημα έγγραφα σε ανώτατο δικαστικό άρχοντα του Ιράκ. Ο μεταβατικός πρωθυπουργός της χώρας Iyad Allawi έλαβε μέρος στην τελετή.

Την αναπάντεχη απόφαση για την ταχεία μεταβίβαση της εξουσίας της Βαγδάτης αποκάλυψε πρώτος ο υπουργός Εξωτερικών Hoshyar Zebari, αμέσως μετά τις συνομιλίες του με τον Βρετανό πρωθυπουργό Tony Blair κατά τη διάρκεια της συνόδου του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη.

Παρατηρητές αναφέρουν ότι η επίσπευση αποφασίστηκε προκειμένου οι δυτικές δυνάμεις να αποτρέψουν κλιμάκωση των τρομοκρατικών επιθέσεων κατά τη διάρκεια της μετάβασης της εξουσίας της Βαγδάτης, που ήταν προγραμματισμένη για την 30ή Ιουνίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v