Ανάκαμψη στις ευρωαγορές, τεχνολογία στο επίκεντρο

Τάσεις ανάκαμψης εμφανίζουν οι ευρωπαϊκές αγορές, ακολουθώντας το θετικό κλείσιμο της Wall Street και των ασιατικών αγορών. Στο επίκεντρο οι τεχνολογικοί τίτλοι και ειδικά όσοι σχετίζονται με την κινητή τηλεφωνία, μετά τις θετικές ειδήσεις για τον κλάδο από την αμερικάνικη αγορά.

Τάσεις ανάκαμψης εμφανίζουν οι ευρωπαϊκές αγορές, ακολουθώντας το θετικό κλείσιμο της Wall Street και των ασιατικών αγορών.

Στο επίκεντρο οι τεχνολογικοί τίτλοι και ειδικά όσοι σχετίζονται με την κινητή τηλεφωνία, μετά τις θετικές ειδήσεις για τον κλάδο οι οποίες και πυροδότησαν τα κέρδη 1% του αμερικανικού Nasdaq, χθες.

Αναλυτές εκτιμούν πάντως ότι τα ανοδικά περιθώρια των αγορών είναι περιορισμένα εν αναμονή της συνεδρίασης της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ την επόμενη εβδομάδα, που προβλέπεται να ανοίξει κύκλο αύξησης των επιτοκίων.

Θετικά αντιδρά η αγορά στη Φρανκφούρτη στην ανακοίνωση της Deutsche Post ότι η τιμή πώλησης των μετοχών της Postbank είναι 9,5% χαμηλότερη απ’όσο αναμενόταν, δηλαδή στα 28,5 ευρώ ανά μετοχή.

Το ΙΡΟ της Postbank βρίσκεται στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης στη Φρανκφούρτη, όπου ο δείκτης DAX εμφανίζει κέρδη της τάξης του 0,49% στις 3.947 μονάδες.

Ο δείκτης FTSΕ στο Λονδίνο ενισχύεται 0,16% στις 4.475 μονάδες, ενώ ο CAC στο Παρίσι κερδίζει 0,5% στις 3.719 μονάδες.

Η διαπραγμάτευση των μετοχών του ιταλικού αερομεταφορέα Alitalia αναμένεται να ξαναρχίσει σήμερα, καθώς η ιταλική κυβέρνηση συμφώνησε στην εκχώρηση έκτακτου δανείου για την διάσωση της επιχείρησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v