Ιαπωνία: Εκτίναξη εξαγωγών 7,3% σε επίπεδο ρεκόρ

Οι εξαγωγές της Ιαπωνίας εκτινάχθηκαν τον Μάιο κατά 7,3% κι έφτασαν σε επίπεδα ρεκόρ, εξαιτίας κυρίως της ζήτησης της Κίνας για κινητά τηλέφωνα και συσκευές με επίπεδη οθόνη. Περαιτέρω άνοδο του γεν πυροδότησε η ανακοίνωση.

Ιαπωνία: Εκτίναξη εξαγωγών 7,3% σε επίπεδο ρεκόρ
Οι εξαγωγές της Ιαπωνίας εκτινάχθηκαν τον Μάιο κατά 7,3% κι έφτασαν σε επίπεδα ρεκόρ, εξαιτίας κυρίως της ζήτησης της Κίνας για κινητά τηλέφωνα και συσκευές με επίπεδη οθόνη.

Οι εξαγωγές αυξήθηκαν σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση στα 5,24 τρισ. γεν από τον Απρίλιο, ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν 1,5% σε επίπεδο ρεκόρ, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το υπουργείο Οικονομικών του Τόκιο.

Το εμπορικό πλεόνασμα της ασιατικής χώρας διευρύνθηκε στα 1,28 τρισ. γεν, στα υψηλότερα επίπεδα τεσσάρων ετών, έναντι 983,7 δισ. γεν στην προηγούμενη μέτρηση και 1,05 τρισ. γεν που περίμεναν οι αναλυτές.

Το γεν αντέδρασε με επιπλέον άνοδο έναντι του δολαρίου στην ανακοίνωση των στοιχείων, προσθέτοντας στα σταθερά κέρδη που καταγράφει τις τελευταίες εβδομάδες καθώς δημοσιεύονται στοιχεία που αποδεικνύουν την ανάκαμψη της ιαπωνικής οικονομίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v