Ηπια υποχώρηση για τις ευρωαγορές

Απώλειες εμφανίζουν οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς η χθεσινή συμπεριφορά της Wall, η οποία ανησύχησε για πληθωρισμό και επιτόκια, προκαλεί δυσφορία στους επενδυτές. Στο επίκεντρο πετρελαϊκές, Bertelsmann και Bayer.

Με απώλειες ξεκίνησαν οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς τα χαμηλότερα αμερικανικά αποθέματα πετρελαίου προκάλεσαν ανησυχίες στη Wall Street για τον πληθωρισμό και συνεπώς για το ύψος των επιτοκίων.

Στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης αναμένεται να βρεθούν οι μετοχές των Bayer, η οποία σύμφωνα με τους ”Financial Times” εμφανίζεται ως ο πιθανότερος αγοραστής της Roche, Bertelsmann και Sony Music, που φαίνεται ότι εξασφαλίζουν την έγκριση των ευρωπαϊκών αρχών για το μεταξύ τους deal, αλλά και της βρετανικής Tesco που ανακοίνωσε πωλήσεις υψηλότερες των εκτιμήσεων για το τρίμηνο που τελείωσε το Μάιο.

Σύμφωνα εξάλλου με αναλυτές, στο επίκεντρο εκτιμάται ότι θα παραμείνουν οι πετρελαϊκές μετοχές, λόγω κυρίως της νέας χθεσινής ανόδου των πετρελαϊκών τιμών.

Στο -0,33% και τις 4.478 μονάδες κινείται αυτή την ώρα ο δείκτης FTSE 100, ενώ απώλειες της τάξης του 0,24% εμφανίζει ο δείκτης CAC 40 στο επίπεδο των 3.709 μονάδων. Στο -0,22% και τις 3.976 μονάδες ο DAX.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v