Πιέσεις ημιαγωγών στις υποτονικές ευρωαγορές

Πιέσεις υφίσταται ο κλάδος ημιαγωγών στις ευρωαγορές καθώς τόσο η UBS όσο και η Deutsche Bank συμβούλευσαν τους επενδυτές να περιορίσουν την στάθμιση των τίτλων ημιαγωγών στα χαρτοφυλάκιά τους. Κατά τα λοιπά τις συναλλαγές χαρακτηρίζει υποτονικότητα λόγω της αργίας στη Wall Street.

Πιέσεις υφίσταται ο κλάδος ημιαγωγών στις κατά τ’ άλλα υποτονικές λόγω της αργίας στη Wall Street ευρωαγορές. Οι ημιαγωγοί πιέζονται γιατί τόσο η UBS όσο και η Deutsche Bank συμβούλευσαν τους επενδυτές να περιορίσουν την στάθμιση των τίτλων ημιαγωγών στα χαρτοφυλάκιά τους.

Οι μετοχές του κλάδου, όπως η Infineon Technologies και η STMicroelectronics κινούνται σε αισθητά χαμηλότερα επίπεδα.

Οι συναλλαγές στις ευρωπαϊκές αγορές είναι υποτονικές κυρίως εξαιτίας της αργίας στο αμερικανικό χρηματιστήριο λόγω του πένθους στις ΗΠΑ για το θάνατο του πρώην προέδρου R. Reagan.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,19% στις 4.477 μονάδες, ενώ ο DAX 0,47% στις 4.002 μονάδες. Ο CAC στο Παρίσι υποχωρεί 0,50% στις 3.692 μονάδες. Οι δείκτες στις 14 από τις 17 δυτικοευρωπαϊκές αγορές διαμορφώνονται σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα.

Στις επιχειρηματικές ειδήσεις της ημέρας ξεχωρίζει η εκτίναξη της μετοχής της Club Med κατά 9,9% ενδοσυνεδριακά μετά την ανακοίνωση εξαγοράς μεριδίου 28,9% από την αλυσίδα ξενοδοχείων Accor, της οποίας η μετοχή αντέδρασε με βύθιση 4,5%.

Με πτώση 3,2% αντέδρασε η Alitalia στην σύσταση της Deloitte & Touche να μελετήσει το ενδεχόμενο ρευστοποίησης, αφού δεν έχει κατορθώσει να αναστείλει την ζημιογόνο πορεία της.

Τέλος η Condomi, η μόνη εισηγμένη εταιρία προφυλακτικών στη Γερμανία, βυθίζεται 16% καθώς η Beate Uhse, αλυσίδα sex shop, έβαλε τέλος στις συνομιλίες εξαγοράς της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v