Στην Accor το μερίδιο των Agnelli στο ClubMed

Η Accor εξαγοράζει το 28,9% του Club Mediterranee, της μεγαλύτερης επιχείρηση τουριστικών θέρετρων στην Ευρώπη, καθώς η οικογένεια Agnelli και η γαλλική κρατική τράπεζα CDC πωλούν τα μερίδιά τους.

Στην Accor το μερίδιο των Agnelli στο ClubMed
Η Accor SA πλήρωσε 252 εκατ. ευρώ για την εξαγορά του 28,9% του Club Mediterranee, που είναι η μεγαλύτερη επιχείρηση τουριστικών θέρετρων στην Ευρώπη.

Η Accor, τέταρτη στον κόσμο αλυσίδα ξενοδοχείων βάση αριθμού κλινών, ανακοίνωσε ότι η Giovanni Agnelli & Co., η holding company της οικογένειας Agnelli, καθώς και η γαλλική κρατική τράπεζα Caisse des Depots et Consignations προχωρούν σε πώληση των μεριδίων τους.

Η Accor θα πωλήσει μετατρέψιμα ομόλογα αξίας 280 εκατ. ευρώ για να πληρώσει την εξαγορά. Εγγυητής στην ομολογιακή έκδοση είναι η CDC.

Με την εξαγορά η Accor αποκτά ικανό μερίδιο στο Club Med ώστε να μπορεί να αποκρούσει τυχόν προσφορά από άλλη τουριστική ή ξενοδοχειακή εταιρία και παράλληλα της προσφέρει τη δυνατότητα να προσθέσει τα 95 κέντρα παραθερισμού και τις δύο θαλαμηγούς του Club Med στα 4.000 ξενοδοχεία που κατέχει παγκοσμίως.

Το Club Med από την πλευρά της, αποκτά έναν σταθερό μέτοχο σε μια περίοδο που οι Agnelli προσπαθούν να πωλήσουν το μερίδιό τους. Μετά την μείωση των δαπανών και τον περιορισμό των ζημιών, το Club Med θεωρείται αρκετά ελκυστική επένδυση.

Η εταιρία ανακοίνωσε ότι οι ζημιές της στο οικονομικό εξάμηνο μειώθηκαν αισθητά, καθώς έκλεισε αρκετά μη κερδοφόρα τουριστικά θέρετρα και ευνοήθηκε από την αύξηση της ζήτησης για τα πακέτα διακοπών της.

Οι καθαρές ζημιές στο εξάμηνο έως 30 Απριλίου ανήλθαν στα 4 εκατ. ευρώ έναντι 29 εκατ. ευρώ ένα χρόνο πριν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v